Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Les Cooperatives Escolars treballaran en valors com la solidaritat i el compromí...
Les Cooperatives Escolars treballaran en valors com la solidaritat i el compromís social amb la comunitat

Les Cooperatives Escolars treballaran en valors com la solidaritat i el compromís social amb la comunitat

24 de novembre de 2023 a les 9:15

El Teatre Ateneu ha estat l’escenari on s’ha fet la presentació de les Cooperatives Escolars de Cerdanyola que participaran aquest curs al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola 2023 - 2024.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola està plenament consolidat a la ciutat i aquest curs són 9 escoles les que participen amb la creació de 13 cooperatives. Enguany, a les escoles Carles Buïgas, Collserola, Les Fontetes, Serraperera, Xarau i Saltells, que ja van participar l’any passat, s’han sumat per primera vegada les escoles FEDAC Cerdanyola i Sant Martí. Les cooperatives treballaran durant el curs per constituir-se, organitzar-se, gestionar-les, fabricar productes i vendre’ls per destinar la recaptació a fins solidaris.

La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, es va adreçar als alumnes de 5è de primària de les respectives cooperatives per recordar que “una cooperativa destaca pels seus valors democràtics, per tenir cura dels seus treballadors i treballadores i pel seu compromís amb la millora de la qualitat de vida de la comunitat”.

La regidora d’Educació, Pilar Adell, va destacar la importància d’aprendre a treballar en equip i de treballar en valors aplicats a l’emprenedoria, “com la curiositat, la iniciativa, la responsabilitat o la creativitat, amb cada persona aportant al col·lectiu els seus coneixements i habilitats sense deixar ningú al marge”.

Una alumna de la cooperativa FontArt de l’escola Les Fontetes, explicava com funcionen les cooperatives escolars, treballant de forma participada i elaborant productes artesanals respectuosos amb el medi ambient que es vendran per recaptar fons per a entitats solidàries de la nostra ciutat.

Les cooperatives de l’alumnat de 5è de primària del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola d’aquest curs 2023-24 són:

Escola Carles Buïgas:  Tot Art

Escola Collserola: Les Bruixes i els Bruixots

Escola Les Fontetes: Fontart

Escola Serraparera: 5è A Serrartistics i  5è B  Imaginart

Escola Xarau: Univers Cooperatiu

Escola Municipal La Sínia: 5è A CC Cooperativa Catalana i 5è B QV2.com

Escola Saltells: 5è A  UBS Unió Benèfica Saltells i 5è B NCS Negoci Cooperatiu Saltells

Escola FEDAC: 5è A Fedamans i 5è B FEDAC News

Escola Sant Martí: Emocionart