Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Les EMDs catalanes rellancen la seva aliança amb Riba com a nou tresorer
Les EMDs catalanes rellancen la seva aliança amb Riba com a nou tresorer Josep Maria Riba, primer per la dreta, Intervé a l'assemblea (Foto EMD Bellaterra)

Les EMDs catalanes rellancen la seva aliança amb Riba com a nou tresorer

23 de gener de 2024 a les 12:21

La de Bellaterra és una de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMDs) que ha participat en l’assemblea de l’Agrupació d’EMDs de Catalunya (AEMDEC) amb l’objectiu de rellançar l’entitat i assolir millores a la proposició de llei per a les EMDs de Catalunya. Josep Maria Riba serà el nou tresorer de l'entitat.

Juanjo Cortès, president de l’EMD de Valldoreix, a Sant Cugat, és el nou president de l’entitat que agrupa aquests organismes de descentralització als municipis en una nova directiva que integra a Josep Maria Riba, president de l’EMD de Bellaterra, com a tresorer i responsable de comunicació de l’ AEMDEC. Es dona la circumstància que l’anterior president bellaterrenc, Ramon Andreu, era l’anterior president de l’agrupació.

Actualment, a Catalunya hi ha 65 Entitats Municipals Descentralitzades o EMDs, de les quals 54 es troben en comarques lleidatanes i només 4 a la província de Barcelona. Des de l’EMD de Bellaterra destaquen que és una de les entitats “més grans pel que fa al nombre d’habitants, però de les menys dotades pel que fa a competències” i per això consideren “especialment important impulsar aquesta Agrupació i poder tenir una Llei d’EMDs”.

En aquest sentit, l’agrupació vol aconseguir canvis en el text de la proposició de llei per les EMDs de Catalunya demanant una garantia de millora del finançament d’aquests organisme, la modificació del sistema electoral i el canvi en la denominació actual dels càrrecs electes ja que es vol passar de president a alcalde i de vocals a regidors, a més  i la dels vocals per regidors.

A més de Cortès i Riba, la resta de la Junta de Govern de l’Agrupació estarà formada pels vicepresidents Víctor Ferrando (EMD-Jesús) i Genís Dalmau (EMD-L’Estartit), la secretària Maria Sinfreu (EMD-Asnurri) i els vocals Sisco Martínez (EMD-Vilamitjana), Josep Galceran (EMD-Baldomar), Guillem Boneu (EMD-Sucs), Juanjo España (EMD-Tredós) i Montse Martínez (EMD-Taús).

L’assemblea es va celebrar el 20 de gener a Vilamitjana, EMD de Tremp.