Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Les escoles de ball de Cerdanyola commemoraran el Dia Internacional de la Dansa
Les escoles de ball de Cerdanyola commemoraran el Dia Internacional de la Dansa

Les escoles de ball de Cerdanyola commemoraran el Dia Internacional de la Dansa

12 d'abril de 2023 a les 10:09

La majoria de les escoles de dansa ballaran el dissabte 29 d’abril a les 17.30 h i a la plaça de l’Abat Oliba en un acte que se celebrarà per vint-i-dosena ocasió a Cerdanyola. La novetat d’aquest any és la realització de classes obertes i tallers a les escoles de dansa de la ciutat participants.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra mundialment el 29 d'abril, s'ha organitzat a Cerdanyola del Vallès una Mostra amb la participació de la majoria de les Escoles de Dansa de la ciutat. Es tracta de la vint-i-dosena edició en què es commemora aquest acte, esdevenint una activitat consolidada en el calendari cultural local. Es farà el dissabte 29 d'abril, a partir de les 17.30 h i a la plaça de l'Abat Oliba, on oferiran actuacions els grups de ball de la Casa d’Andalusia – Escola de flamenc, Casa d’Andalusia – Dansa Oriental , l'Escola de Dansa de l'Ateneu, Multi-Sport Escola de Ball, l'Associació SB-Dance, l'Escola Roger's, Qóreo Dance Studio i Associació Dansara.

La novetat d’aquest any és la realització de tallers i classes gratuïtes a les escoles participants. Els tallers es faran els dies 22, 27, 28 i 29 d’abril. Les classes obertes, del 2 al 5 de maig. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la dansa arribi a tothom, permetent que qui vulgui la «tasti» i faci el pas per practicar-la. 

Dia Internacional de la Dansa

El Dia Internacional de la Dansa se celebra el 29 d'abril des de que es va establir el 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa a l'Institut Internacional del Teatre (ITI) La data commemora el naixement (el 1727) de Jean-Georges Noverre, ballarí i mestre, considerat el creador del ballet modern. Cada any l'ITI encarrega a una personalitat coneguda del món de la dansa la redacció d'un missatge que es llegeix a tot el món. L'objectiu de la celebració i del missatge és el d'unir totes les danses en aquest dia, per celebrar aquesta forma d'art i mostrar la seva universalitat.

El missatge d’enguany de l’ITI és de Liping Yang, artista xinesa, ballarina i coreògrafa que aposta per la dansa com una part de la vida. "La vida no s'acaba mai, i la dansa mai s'atura" afirma al manifest Yang, tot destacant que "el meu art s'inspira en la natura de la meva ciutat natal, en les meves experiències personals de vida i en la profunda civilització d'Orient, que és una part integral de la civilització mundial, ja que proporciona diversitat, riquesa i sobretot, inspiració". Yang és membre del grup ètnic Bai de Dali, província de Yunnan. És una ballarina nacional de primera classe i la vicepresidenta de l'Associació de ballarins i ballarines de la Xina. 

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya commemora la diada. El manifest d’enguany el signa la ballarina, coreògrafa, pedagoga, directora del Mercat de la Flors i Premi Nacional de Dansa 2010 Àngels Margarit. Un manifest que reivindica la necessitat de viure la dansa cada dia i per aquest motiu el missatge anirà evolucionant dia a dia, fins al 29 d’abril, i que es pot seguir en aquest enllaç.