Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Les escoles de Cerdanyola comptaran amb un corresponsal de biblioteca
Les escoles de Cerdanyola comptaran amb un corresponsal de biblioteca

Les escoles de Cerdanyola comptaran amb un corresponsal de biblioteca

5 de novembre de 2003 a les 0:00

Les escoles de Cerdanyola tindran un corresponsal de biblioteca, iniciativa que pretén crear un lligam estret entre el col.legi i el centre cultural  i, segons els seus impulsors, amb la seguretat que aquest servei municipal pot i ha de servir de suport a la formació dels alumnes i de font de recursos per a mestres i professors. Més de 50 classes de les escoles de Cerdanyola compten ja amb aquests bibliotecaris entre el seu alumnat i entre els pares i mares –en el cas dels nens més petits.

La tasca del corresponsal demana certa disciplina ja que és l'encarregat de fer arribar les activitats d'animació a la lectura i altres notícies de la Biblioteca a la seva classe. A banda d'aquesta tasca informativa, el corresponsal també disposa d'un carnet de préstec gegant que li permet de fer, en nom de la seva classe, un préstec especial de llibres. Amb aquest préstec, l'escola pot disposar d'un fons de llibres documental, o de ficció, que li servirà de suport als que ja tinguin a la classe i a la Biblioteca escolar. Un altre dels objectius perseguits és el de  fomentar l'hàbit d'ús de la Biblioteca pública.

L'activitat de corresponsals de Biblioteca s'ofereix a través del Servei de Dinàmica Educativa, justament a principis de curs i cada vegada són més els mestres que s'apunten a la iniciativa.