Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Les esglésies de Cerdanyola celebren la litúrgia de Setmana Santa
Les esglésies de Cerdanyola celebren la litúrgia de Setmana Santa

Les esglésies de Cerdanyola celebren la litúrgia de Setmana Santa

28 de març de 2024 a les 10:03

La Setmana Santa 2024 es celebra a Cerdanyola del fins al 31 de març amb tot un seguit de misses i processons organitzades des de la parròquia de Sant Martí. Les celebracions començaven Diumenge de Rams i conclouen el Diumenge de Resurrecció.

El mossèn de la parròquia de Sant Martí, Joan Carles Montserrat, explica que al tractar-se d’una setmana festiva hi haurà activitats diàries per a tota la gent que es queda al municipi, amb diverses celebracions que s’han fet des de dilluns i avui Dijous Sant és el dia de la caritat i la fraternitat, una jornada molt abocada a posar en valor la tasca de Cáritas. A la parròquia del Roser avui tindrà lloc l'Eucaristia, a les 19h i l'Hora Santa, a les 20h.

La processó més concorreguda és la de Divendres Sant. A les 10 hores es farà el Via Crucis entre la parròquia del Roser i la parròquia de Sant Martí i a partir de les 17.45 hores es farà la processó de Jesús Natzarè, acompanyat per les figures de la Mare de Déu dels Dolors, Sant Joan Evangelista, i enguany, com novetat, hi haurà un pas amb la Verònica. 

Finalment, dissabte 30 es celebrarà la solemne missa de la vigília pasqual a les 21.30 hores i Diumenge de Resurrecció hi haurà solemne missa de resurrecció a les 9, 11, 12.30 i 19.30 hores. Joan Carles Montserrat destaca que poc a poc s’ha aconseguit celebrar una Setmana Santa cent per cent cerdanyolenca, amb molta humilitat i oberta a tota la gent que es vulgui apropar des de la fe, des del sentiment de comunitat o per simple curiositat.

Joan Carles Montserrat ha ressaltat que les activitats de Setmana Santa són possibles gràcies, sobretot, a l’esforç de la gent de la parròquia i per la col·laboració de diversos serveis municipals, destacant també la tasca diària de implicació comunitària que es fa de manera silenciosa des de la parròquia per ajudar a molta gent.