Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Les inscripcions per participar al Camí de Justícia s'obren l'11 de desembre
Les inscripcions per participar al Camí de Justícia s'obren l'11 de desembre

Les inscripcions per participar al Camí de Justícia s'obren l'11 de desembre

5 de desembre de 2023 a les 10:53

Hi ha 40 places disponibles per fer la caminada nocturna entre Cerdanyola i Sant Cugat el proper 22 de desembre per ememorar uns fets que van succeir la nit de Nadal de 1350.

Enguany se celebra la XIX edició del Camí de Justícia Cerdanyola – Sant Cugat. Qui vulgui participar haurà de fer inscripció prèvia a partir de l’11 de desembre al telèfon 93 580 45 00 en horari d’atenció al públic (dijous i divendres de 16:30 a 19:30 h, dissabtes d'11 a 14:30 i de 16:30 a 20 h i diumenges i festius de 10:30 a 14:30 h) o al correu electrònic museucanoliver@cerdanyola.cat  El dia 20 de desembre a les 10 h se celebrarà el sorteig de les 40 places disponibles al Museu de Ca n’Oliver

La nit del divendres 22 de desembre, el Museu d’Història de Cerdanyola i el Museu-Monestir de Sant Cugat proposen rememorar uns fets que van succeir la nit de Nadal de 1350 amb una activitat nocturna que recordarà com un noble de Cerdanyola del Vallès, Berenguer de Saltells, i altres personatges destacats de la comarca van assassinar a l'Abat Biure del Monestir de Sant Cugat en plena missa del gall. La commemoració es farà fent, per XIX edició, el camí a peu entre Cerdanyola i Sant Cugat.

La marxa nocturna sortirà del Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola (plaça Sant Ramon) i arribarà al Monestir de Sant Cugat on les persones participants gaudiran d'un petit sopar medieval i de la representació de l'obra de teatre 'Pedra i sang', que escenifica l'assassinat de l'Abat Biure amb tocs d'actualitat. Aquest any, a la representació tornarà a haver-hi presència cerdanyolenca amb l’actuació de Ramon Sauló fent del monjo cellerer.

El punt trobada de la marxa nocturna serà el Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola a les 18:45 h i la tornada es farà amb autocar cap a les 24 h, quan s'acabi la representació de l'obra a la sala capitular del Monestir de Sant Cugat. Es molt important que les persones participants duguin calçat adequat per caminar i una llanterna. L'activitat, organitzada pels dos museus i gratuïta, està recomanada per a majors de 10 anys.