Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Les JERC commemoren l'1 de maig amb una crida contra la precarietat

Les JERC commemoren l'1 de maig amb una crida contra la precarietat

29 d'abril de 2002 a les 0:00

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) commemoren el Dia del Treball sota el lema Lluita per un treball digne. El cerdanyolenc Jordi Brilles, conseller nacional de les JERC i membre de la Comissió de Garanties de la formació, ha presentat a la nostra ciutat la campanya contra la precarietat laboral que presideix la celebració de l'1 de maig entre els joves republicans.
Brilles assegura que les JERC defensen un sistema actiu que garanteixi la dignitat de les persones socialment i laboralment, i destaca que hi ha 3 problemàtiques que perjudiquen especialment el món laboral: l'auge de les postures totalitàries, la influència negativa de la globalització i la reforma de la seguretat social que impulsa el govern central.
Brilles destaca que exemples com els de l'empresa Lear demostren els perills de la globalització i manifesta que mesures com la política de mobilitat laboral que vol impulsar el govern del Partit Popular són especialment perjudicials ja ""que no es pot exigir mobilitat a un treballador que no pot adquirir un habitatge, però tampoc llogar-lo"".
Els joves d'ERC reclamen a les administracions central, autonòmica i local que posin en marxa polítiques actives que beneficiïn el treballador amb la participació de la Generalitat en la negociació col.lectiva i la creació de borses de treball municipals.
Les JERC organitzen una sèrie d'activitats reivindicatives per commemorar l'1 de maig que es realitzaran a Barcelona durant tota la jornada i a la que s'afegirà l'agrupació de Cerdanyola.