Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Les línies R4 i R7 continuen afectades amb cues al servei de bus mentre el minis...
Les línies R4 i R7 continuen afectades amb cues al servei de bus mentre el ministeri presenta denúncia als jutjats de Cerdanyola

Les línies R4 i R7 continuen afectades amb cues al servei de bus mentre el ministeri presenta denúncia als jutjats de Cerdanyola

14 de maig de 2024 a les 13:01

El servei de Rodalies continua alterat en dues de les tres línies que passen per Cerdanyola, la R4 i la R7, i s’han format cues importants per accedir al transport per carretera en bus regular o en el servei alternatiu habilitat per Renfe. El ministeri ha presentat la denúncia pels danys a la infraestructura als jutjats de Cerdanyola, ja que es van provocar a Montcada, dins del partit judicial de la nostra ciutat.

Els trens circulen a la línia R4, que passa per l’estació de Cerdanyola-Centre, entre L'Hospitalet de Llobregat i Manresa, amb dos trens per hora i sentit; i entre L'Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Calders, amb quatre trens per hora i sentit.

La R7, que enllaça des de Cerdanyola-Centre amb l’estació de Renfe de la UAB, no té servei. Això provoca que per anar al campus els viatgers s’hagin de desplaçar amb autobús a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També disposa del bus Exprés 3.

La tercera línia que passa per Cerdanyola, la R8, que enllaça Martorell i Granollers i passa per Cerdanyola-Universitat, funciona amb el recorregut habitual.

L’altra línia més afectada és la R3, on, per causes que s'estan investigant, s'interromp la circulació entre Vic i Ripoll per manca d'alimentació elèctrica al tram. Tècnics d'Adif treballen en la resolució i es gestiona servei alternatiu per carretera. HI ha servei ferroviari entre Puigcerdà i Montcada Ripollet amb dos trens per hora i sentit. Des de Montcada Ripollet, s’estableix servei alternatiu per carretera fins a Fabra i Puig on els viatgers poden continuar en línia 1 de metro. Els viatgers també poden fer servir estacions d'altres línies en poblacions coincidents.

Per la seva banda, el ministre de Transportes, Oscar Puente, ha informat que el govern Central ja ha presentat una denúncia als jutjats de Cerdanyola pels danys causats el passat diumenge a la infraestructura vial de Rodalies en Montcada i Reixac.

Recordem, que aquest diumenge, 12 de maig, es va produir  un robatori de coure que va provocar una sobretensió a l'enclavament de Montcada Bifurcació que va afectar el servei ferroviari a tota Catalunya, provocant un caos a la xarxa de Rodalies i uns efectes que es deixaran notar durant dos mesos.