Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

 • Portada
 • Cultura
 • Les nostres llibreteres recomanen per aquest Sant Jordi 2023...
Les nostres llibreteres recomanen per aquest Sant Jordi 2023...

Les nostres llibreteres recomanen per aquest Sant Jordi 2023...

23 d'abril de 2023 a les 9:39

Les llibreteres de Cerdanyola -perquè, sí, les quatre són dones- ens recomanen llibres per aquest Sant Jordi, una col·lecció de títols per a tots els gustos on trobarem joies que ens aconsellen aquelles que més s'estiment els llibres a Cerdanyola, on destaquen les apostes personals de cada llibreria i on només hi ha una coincidència: Les nostres mares, de Gemma Ruiz.

Olívia Pascual, des de la llibreria L’aranya del carrer de Santa Anna ens recomana:

 • Solo quería bailar, de Greta García. (Ed Tránsito). L’obra narra en primera persona la història de Pili, una ballarina sevillana que és a la presó perquè va acabar jarta (com ella diu) de la institució i la seva burocràcia, i es va tornar terrorista, encara que no una tan bona com a ella li hagués agradat. Olívia Pascual explica que és una novel·la irreverent i divertida i una història d’empoderament molt potent
 • Al mig de la vida, jo, de Marina Porras. La biografia sobre l'autora mes influent de la literatura catalana, Mercè Rodoreda, des de la mirada fresca i revel·ladora de Marina Porras, periodista i crítica literària. Il·lustrat per Elisa Munsó.
 • Érase una forma, àlbum editat per Barret dins la col·lecció Llibres espatarrants, és una de les apostes d’aquest any de la llibreria L’Aranya. Es tracta d’una experiència de lectura fascinant en què es barregen la universalitat dels contes i les formes geomètriques.

 

Nieves Collado, des de la llibreria Èfora del passeig Cordelles ens fa la següent recomanació:

 • Mañana, mañana y mañana, de Gabrielle Zevin, una història apassionant sobre els videojocs, l'amistat i la superació considerada la millor novel·la de l’any per la revista Time.
 • La casa en el mar más azul. De TJ Klune. Una novel·la que Collado destaca que ens parla de màgia, inclusió i tolerància i que ens vol portar al lloc on trobar el que de debò importa.
 • Les nostres mares, de Gemma Ruiz, premi Sant Jordi 2022. La celebració literària d’una generació de dones que són un referent vital.

Núria Nájera, de la llibreria Llilliput del carrer de Sant Ramon, especialitzada en infantil i juvenil ens proposa:

 • La casa gran i la casa petita, d’Emiko Fujishima i Yoshi Ueno. En una casa gran, hi viu tot sol un os gros; en una casa petita, hi viu tota sola una ratolineta petita. Encara que viuen molt a prop, no s'han trobat mai. "Com m'agradaria conèixer algú...!", pensen sempre tots dos. Fins que un bon dia decideixen fer un canvi a les seves vides. Nájera explica que és un àlbum il·lustrat amb una faula de les de tota la vida.
 • La reina a la cova, de Júlia Sardà, per aquells que llegeixen ja una mica més. Un conte de fades modern. Un món fantasmagòric, ple de màgia i imaginació, un cant a la llibertat i a l’amor entre germanes.
 • Resol el misteri, nissaga de Lauren Magaziner. Un llibre amb misteri, proves, decisions i mil històries dins d’una mateixa per fer nous lectors nous.

Maria Lluïsa Casanovas, des de la llibreria Casanovas, del carrer de Les Fontetes, ens recomana:

 • Les nostres mares, de Gemma Ruiz, premi Sant Jordi 2022. La història de la lluita de 10 dones nascudes durant la dictadura per construir un món millor i que les seves filles poguessin ser lliures.
 • 32 de març, de Xavier Bosch. La Barbara, venedora de drets literaris internacionals, s’instal·la a París com a refugi. Allà descobrirà els secrets de la seva àvia, la mamie Margaux, una dona que va sobreviure l’ocupació alemanya de París a la segona guerra mundial
 • El batec del mar / El latido del mar, de Jordi Molist. Basada en fets reals, aquesta novel·la recrea la infància i primera joventut del mític Roger de Flor, protagonista d’una de les aventures més sorprenents de la nostra història