Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Les rebaixes s'obren amb descomptes de fins un 30 percent

Les rebaixes s'obren amb descomptes de fins un 30 percent

7 de gener de 2003 a les 0:00

La campanya comercial de rebaixes de gener s'ha iniciat avui amb uns descomptes de fins el 30 percent de mitjana i amb el pronòstic que seran molt beneficioses pels consumidors, segons indica el president de l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya (ABC), Esteve Canteria.

Canteria remarca que la temporada comercial d'hivern i Nadal no ha estat bona pels botiguers ja que les vendes es van reduir un 10 percent respecte l'any anterior i destaca que, per això, hi ha un stock d'articles d'hivern molt important a la majoria de comerços que farà que els descomptes arribin en molts casos al 50 percent del preu normal. Canteria indica que això farà que la campanya -tot i que afavorirà també als comerciants- sigui més que profitosa pels consumidors.

El president de l'ABC considera que una de les raons de la baixada de vendes als comerços de les últimes setmanes ha estat l'efecte de la mala imatge que al llarg de tot l'any ha provocat la gestió governamental de la introducció de l'euro "ja que provoca incertesa i mala fama" ja que es culpa als comerços d'un augment de preus del que no són responsables.

Segfons les primeres estimacions, cada ciutadà de l'Estat tindrà una despesa mitjana de 125 euros durant la campanya de rebaixes de gener i els comerciants facturaran, en conjunt, 1.265 milions d'euros a tota Espanya i 227 milions només a Catalunya.