Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Les targetes clàssiques de T-usual i la T-casual deixen de vendre's i s'integren...
Les targetes clàssiques de T-usual i la T-casual deixen de vendre's i s'integren a la T-mobilitat

Les targetes clàssiques de T-usual i la T-casual deixen de vendre's i s'integren a la T-mobilitat

28 de novembre de 2023 a les 9:25

A partir d’avui, dimarts 28, els títols de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la T-usual, la T-casual, la T-grup i la T-familiar, comencen a deixar-se de vendre en el format tradicional de targeta de cartró. Tots aquests títols de transport només es podran aconseguir integrats a la T-mobilitat.

El canvi principal es produeix a les màquines d’autovenda de Rodalies, FGC, Metro i TRAM que deixaran d’imprimir bitllets en format de cartró i banda magnètica i només oferiran els títols T-mobilitat sense contacte, però en un nou format de cartó recarregable que no requereix de registre previ, però que té menys prestacions que la targeta de plàstic o el mòbil.

Aquesta nova T-mobilitat, que disposa de xip per validar sense contacte, es  tracta d’una targeta anònima, sense registre previ, que no està vinculada a les dades de ningú, a excepció de la T-usual que té un disseny específic i sí que demana el DNI o el passaport en el moment de la compra, ja que és un títol personal intransferible. En aquest sentit, l’ATM apunta que la targeta per a la T-usual no accepta la recàrrega de cap altre tipus de títol.

Per utilitzar aquestes dues targetes cal pagar el suport a 0,50 euros, un preu més baix que els 4,5 de la targeta de plàstic de la T-mobilitat i l'euro que costa donar-se d'alta pel servei amb el mòbil.

El procés de canvi serà progressiu i s'anirà implementant a totes les màquines en els propers dies. Les targetes de cartró antigues es podran fer servir fins que s'esgotin i la data límit és el 15 de gener del 2024.

Pel que fa als bitllets senzills, no hi ha canvis, com tampoc amb amb la T-rosa ni la T-verda, que es mantenen com fins ara.

La T-jove i la T-16 ja fa temps que van fer el salt a la T-mobilitat i només es poden adquirir a través de l'app o amb la targeta de plàstic personal.A partir d’avui, dimarts 28, els títols de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la T-usual, la T-casual, la T-grup i la T-familiar, comencen a deixar-se de vendre en el format tradicional de targeta de cartró. Tots aquests títols de transport només es podran aconseguir integrats a la T-mobilitat.