Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Les universitats catalanes obriran demà el seu curs oficial a la UAB
Les universitats catalanes obriran demà el seu curs oficial a la UAB

Les universitats catalanes obriran demà el seu curs oficial a la UAB

24 de setembre de 2002 a les 0:00

Les universitats catalanes inauguraran demà oficialment el curs acadèmic 2002-03 la sala d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB. L'acte servirà per iniciar l'""Any de les llengües a la UAB', una celebració que consistirà en un conjunt d'activitats al voltant del coneixement i l'aprenentatge de la llengua i dels processos de creació literària, i comptarà amb una lliçó inaugural a càrrec de l’escriptor Pere Gimferrer.
Segons indiquen des de la UAB, la principal novetat d’aquest any en l'acte d'inauguració serà retransmès en directe a través de la xarxa i es podrà seguir des de l'adreça electrònica: www.uab.es/inauguracio-curs/.
L’Any de les Llengües a la UAB té com a objectiu millorar el coneixement, la difusió, l'estudi i el bon ús de les llengües. Les activitats s'iniciaran amb un cicle de conferències que es perllongaran durant tot el curs, i que comptaran amb la participació d'investigadors i de professors universitaris d'arreu del món com Edward Said, Colette Grinevald, Violeta Demonte o Josep M. Nadal, i escriptors de la talla de José Saramago, Gunter Grass i Ryszard Kapuscinski, entre d’altres. Tots ells parlaran sobre les possibilitats, les necessitats o els problemes que tenen la llengua i la capacitat lingüística com a element central.
Les conferències o taules rodones que s’han programat tenen un objectiu informatiu, cultural i de sensibilització, i al mateix temps volen posar damunt la taula temes d’importància social o educativa i permetre en el futur portar a terme accions en els àmbits lingüístics.