L'escena local pren el Teatre Ateneu
20 de gener de 2020 a les 10:23Les entitats locals es consoliden a la programació del Teatre Ateneu amb propostes musicals, cinematogràfiques, teatrals i de ball d'una alta qualitat, mostra de l'incesant activitat artística i cultural que bull a Cerdanyola. FEM Monòlegs, el GAT, la JOC, l'Orquestra de Cambra i l'Agrupació Musical, Xiscnèfils, Bambalina, Agrupació Cultural Sardanista i la Casa de Andalucía llueixen els resultats de molts anys de treball a la ciutat.
La primera entitat que prendrà el Teatre Ateneu és FEM Cerdanyola amb el seu FEM Monòlegs, 15 anys plantant cara a l’esclerosi múltiple des de l’humor, un esdeveniment que a partir d’aquest 2020 passarà de ser bianual a anual. Enguany, el proper 8 de febrer, a les 19 hores, desfilaran 9 monologuistes presentats per en Raúl Llopart i el Carlos Soler, amb animació a càrrec de la companyia Caulababa. L’espectacle, amb fila zero, destina la recaptació a lluitar contra la malaltia. Carlos Soler destaca el caràcter solidari de la cita.
També puntual a la cita arriba l’espectacle de dansa espanyola i flamenc que prepara l’Escola de Ball de la Casa de Andalucía sota la direcció de la María Dávila, que presenten un homenatge a Federico García Lorca en dues sessions el 29 de febrer i una sessió més el 18 d’abril. Dávila destaca la col·laboració en la coreografia de folklore de la Vanesa Gálvez en aquest recorregut per la vida i mort del gran poeta, buscant sempre arribar a un públic ampli no necessàriament coneixedor del flamenc.
El Grup Artístic Teatral, el GAT, assumeix aquest any 2020 el repte de portar a escena dues obres, dues comèdies, TOC TOC, de Laurent Baffie i dirigida per en Lluís Tusell, el divendres 13 de març; i Mentiders, d’Anthony Neilson, dirigida per en Francesc Vilaró, el 15 de maig.
El teatre familiar anirà a càrrec com sempre de Bambalina, que obre temporada el diumenge 26 de gener amb Bianco, de la companyia Labú Teatre, un espectacle poètic creat i interpretat per l’Anna Ros i l’Andreu Sans, actor format a l’Aula de Teatre de l’Ateneu de Cerdanyola. El 15 i el 16 de febrer és el cap de setmana de La Pallassada, amb Oops!, de la companyia Teatre Mòbil i El globus vermell, de Mô-Clown. El 22 de març, per celebrar el Dia Mundial del Teatre hi haurà xocolatada i l’obra de titelles L’aventura d’avorrir-se, a càrrec de la companyia Estaquirot Teatre.
El cinema independent i d’autor és cosa de Xiscnèfils. Jordi Mena explica que la programació sempre ve marcada per l’actualitat i a principi d’any aquesta actualitat té nom de grans premis, com els Oscar, Globus d’Or, Goya o Gaudí, i Xiscnèfils acostuma a encertar per on aniran aquests guardons. Una d’aquestes grans apostes és Parásitos, de Bong Joon-ho, que es projectarà el dijous 13 de febrer.
La programació musical l’obrirà la JOC, l’1 de març, celebrant els seus 10 anys de vida amb la 7ena Simfonia de Beethoven. El 7 de març, l’Agrupació Cultural Sardanista presenta el tradicional concert de revetlla de l’Aplec convidant la Cobla Orquestra Selvatana. El 28 de març, la Banda de l’Agrupació Musical proposa Spotibanda, un recull de grans cançons i tonades del segle XX amb participació del públic a l’hora d’escollir el repertori. El 19 d’abril l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola ofereix el Concert de Primavera tot celebrant el 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven. El 26 d’abril la Coral de l’Agrupació Musical i Passi-ho bé Teatre cantaran a la vida de Federico García Lorca. El 16 de maig arriba la XXXIV Noche del Cante Jondo, amb programa que encara s’està treballant. Finalment, el 23 de maig, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà oferirà el seu rigut i aplaudit Concerto a tempo d’umore.