Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L’Escola Municipal La Sínia participa al programa internacional ParentSTEM
L’Escola Municipal La Sínia participa al programa internacional ParentSTEM

L’Escola Municipal La Sínia participa al programa internacional ParentSTEM

20 de febrer de 2019 a les 11:16

L’Escola Municipal La Sínia participa al programa ParentSTEM que impulsen cinc universitats europees, entre les quals la UAB. El programa, finançat amb fons europeus Eramus +, treballa en la formació de professors en el camp de la ciència i la tecnologia per dur a terme activitats a les escoles que comencin a formar als futurs alumnes d’aquestes disciplines cada vegada amb més presència a la nostra societat i buscant la participació de les famílies.

Audios

20-02-2019 Carme Grimalt

20-02-2019 Xavi Devesa

STEM és l’acrònim de Science, Technology, Engineering, Mathematics, disciplines acadèmiques considerades fonamentals per a les societats tecnològicament avançades i que poden contribuir a aconseguir un futur de major prosperitat econòmica.

La Doctora en Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals a la UAB, Carme Grimalt, explica que "és important reforçar l'alfabetització científica i tecnològica en uns infants que han d'esdevenir ciutadans informats i formats, crítics, preparats per a prendre decisions en una societat en la qual la tecnologia guanya pes progressivament".

El projecte, amb una durada de tres anys, fins al juliol de 2022, s'adreça a l’alumnat d'infantil i primària, ja que fins ara es dirigia a les etapes de secundària i batxillerat i "tenia poc impacte perquè aquesta alfabetització científica arribava massa tard".

L'atenció a l'espai familiar és fonamental en aquest projecte i l'escola pot tenir un potencial transformador en certes dinàmiques d'aprenentatge, compartint coneixements per a que pares i mares no es sentin al marge de les inquietuds científiques dels seus fill i filles. El director de La Sínia, Xavi Devesa, considera que "el projecte és una oportunitat única per a l'escola per tenir contactes amb altres realitats i treballar amb altres mestres i projectes docents i al mateix temps obrir l'escola a les famílies".

La mestra de primària de La Sínia, Alba Bonastre, recordava que la formació en matèries científiques i noves tecnologies és una demanda que sempre ha fet el col·lectiu del personal docent, i que "ara s’obre una fantàstica oportunitat de participar en formació a Catalunya i en dues trobades internacionals, amb altres mestres dels països  participants al projecte, a la UAB i a Turquia". D’aquestes dues trobades de formació i intercanvi sortiran les activitats que es posaran en pràctica a les escoles.

La regidora d’Educació, Elvi Vila, creu que "es tracta d’un projecte d’una gran envergadura que permet establir lligams amb la UAB i és un instrument perfecte per continuar obrint l’escola a les famílies, una qüestió sempre difícil d’aconseguir".