L’Esplai de la Fundació La Caixa fa 22 anys amb llista d'espera de 600 persones
13 de desembre de 2004 a les 0:00Una gran festa amb berenar i ball inclòs celebrat el passat divendres va servir per a celebrar per commemorar el 22 aniversari de la creació de l’Esplai de la Gent Gran de la Fundació La Caixa, ubicat al costat del Mercat de Serraparera. Els integrants de l'entitat reclamen ampliar les dependències per poder donar serveis a les persones que estan en llista d'espera per entrar al casal. L’esdeveniment va comptar amb la presència de Núria Casals, en representació de La Fundació La Caixa, i l’alcalde, Antoni Morral, així com amb la majoria d’associats i associades.
L’acte va servir per homenatjar els tres associats més grans de 95 anys. Són Antonio Nogales, de 95 anys, Assumpció Masó, de 98, i Magdalena Carrillo, de 99 anys i que el proper 27 de gener complirà el segle. Tots tres van rebre de mans de la representant de La Caixa, l’alcalde i el president del casal, Dionisio Morla, sengles plaques commemoratives de l’efemèride.
El president de l’esplai, Dionisio Morla, destaca que la festa va ser tot un èxit, donat que els homenatjats van ser transmetre l’alegria a tothom. Morla va aprofitar l’ocasió per a demanar a La Fundació La Caixa i a l’Ajuntament les millores al local que permetin un gaudi més ple pels seus associats i associades. Les demandes passen per la millora de l’entorn de l’Esplai i una ampliació del local que podria passar per aixecar una planta damunt del local existent. Actualment l’esplai té una llista d’espera de 600 persones i la idea de la junta és poder oferir serveis a 3.000 associats.
Les demandes de l’Esplai també passen per a la construcció d’unes pistes de petanca i la millora dels serveis que s’ofereixen als associats.
La representant de la Fundació la Caixa, Núria Casals, va destacar que l’Esplai de la Fundació és un dels més actius d’aquesta xarxa, per la qual cosa poc s’ha de fer per a dinamitzar-lo. En aquest sentit explicava que en la seva feina s’hi combinen la innovació, amb tallers d’informàtica, i la tradició, amb les festes d’aniversari i l’homenatge als associats més grans de 95 anys.
L’alcalde, Antoni Morral, destacà que la ciutat té un nombre elevat de veïns i veïnes majors de 65 anys, persones amb molta feina feta i que ara, un cop assolida la jubilació, els toca viure el millor possible i amb la màxima felicitat. Per això la comunitat és qui té el deure de garantir-ho.
L’alcalde va explicar que des de l’Ajuntament es fa un esforç per a prioritzar els ajuts per aquells que més ho necessiten. Una política que probablement no acontenti a tothom, però que a l’entendre dels tècnics permet arribar-hi al màxim nombre possible de persones.
Morral va enaltir la feina feta per l’Esplai i la Fundació La Caixa. Ho feu destacant el treball dels voluntaris que amb el seu treball basteixen un ampli programa d’activitats adreçat als socis de l’entitat.
Antoni Morral va demanar als presents que compartissin amb la ciutat la seva experiència vital, un tresor d’incalculable valor del qual ens podem beneficiar col·lectivament. L’edil tancà el seu discurs felicitant tothom i demanat especialment als més grans que visquin amb la màxima qualitat possible i sent feliços.