Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'estratègia pel futur de la Regió Metropolitana es debatrà avui a Cerdanyola
L'estratègia pel futur de la Regió Metropolitana es debatrà avui a Cerdanyola

L'estratègia pel futur de la Regió Metropolitana es debatrà avui a Cerdanyola

24 de febrer de 2003 a les 0:00

La Comissió Delegada de Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) es reunirà aquesta tarda a la masia de Can Serra en una reunió, que s’iniciarà a les 17.30 hores, que servirà per seleccionar els primers temes per la Comissió d’Estratègia del PEMB que té la missió d’estudiar els aspectes crítics identificats per la Comissió de Prospectiva, proposar les mesures adequades per tractar-los, vetllar per la implantació de les mesures i agrupar i coordinar els agents implicats en aquesta implantació. Els responsables municipals destaquen que la línia de planificació estratègica també s’està treballant a Cerdanyola a través del Projecte de Ciutat.

Fonts de l’Ajuntament de Cerdanyola remarquen que el PEMB neix per "respondre els nous reptes econòmics i socials del segle XXI i configurar una àrea metropolitana que pensa estratègicament" i que compta amb 36 municipis que ocupen una superfície de 628 km2 amb una població de 2.923.114 habitants. Els responsables del PEMB destaquen que el Pla implica tots els sectors socials mitjançant una metodologia de treball en la qual "el consens, el lideratge compartit i la cooperació dels agents implicats ha de permetre dissenyar les estratègies que han de conduir al millor futur possible" per a l’àmbit metropolità de Barcelona.

L’associació del PEMB és una associació privada sense ànim de lucre. El Consell General de l’associació els constitueixen uns 300 membres, entre els quals hi ha entitats privades, institucions publiques i administracions. El president de la Comissió Delegada que es reuneix avui a Cerdanyola és José Ignacio Cuervo, segon Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient, i el de la Comissió d’Estratègia és Josep Miquel Abad, actual director general d’Editorial Planeta i antic conseller delegat de Barcelona’92.