Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'exposició Humans! ens presenta els orígens a l'Espai Enric Granados
L'exposició Humans! ens presenta els orígens a l'Espai Enric Granados

L'exposició Humans! ens presenta els orígens a l'Espai Enric Granados

3 de novembre de 2004 a les 0:00

L’Espai Enric Granados acull fins el 5 de desembre l’exposició Humans! Els primers pobladors de Catalunya, organitzada per la Fundació "la Caixa". L'Homo antecessor, l'homínid més antic conegut en el territori peninsular, ens dóna la benvinguda i esdevé el preludi del que serà un autèntic viatge als nostres orígens. L'exposició fa una aproximació científica, i alhora divulgativa, de les formes de vida d'aquell període a partir dels jaciments i les restes que més informació proporcionen.

L’alcalde, Antoni Morral, ressaltava la importància de l’exposició, "la primera que porta la Fundació “la Caixa” a Cerdanyola, i que respon a la voluntat de l’equip de govern de promoure el màxim de teixits de complicitat per fer ciutat".

El sots-director de “la Caixa”, Joan Fàbregas, reconeixia que si no s’havien portat exposicions abans era simplement per la manca d’espais adequats i manifestava la voluntat de la seva institució de compromís i implicació amb la ciutat.

La tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Consol Pla, es mostrava orgullosa de poder comptar amb un espai com la sala Enric Granados, "que ja ha acollit l’exposició de dibuixos i gravats d’Agustí Puig i que una vegada finalitzada l’exposició Humans! Els primers pobladors de Catalunya, obrirà les seves portes a les fotografies de la Biennal Aqüeducte 2004".

L’exposició s’organitza en sis àmbits. El primer fa una aproximació al que fou l'establiment humà i l'ocupació del territori a casa nostra. El segon, el tercer, el quart i el cinquè tracten de l'aprofitament de l'entorn, les estratègies de subsistència, el desenvolupament tecnològic i els costums culturals dels primers habitants del que avui és Catalunya i el darrer àmbit es dedica a explicar quina ha estat la historia de la recerca del paleolític català, i quins han estat els seus propòsits i mètode. El comissari de l’exposició, Robert Sala, explicava que les troballes mostrades "busquen posar al dia la visió que tenim de l’evolució humana basada en el coneixement a partir del jaciments catalans".

El secretari general de la Fundació “la Caixa”, Lluís Reverter, remarcava que "a banda de la seva funció didàctica, l’exposició posa damunt la taula dos interessants reflexions: tots els humans som una sola raça que sorgeix de l’Àfrica i hem d’aprendre del passat per evitar desaparèixer com espècie".

L'exposició es podrà visitar fins al 5 de desembre, de dilluns a divendres de 17,30 a 20,30 hores, els dissabtes d'11,30 a 13,30 hores i de 17,30 a 20,30 hores i els diumenges d'11,30 a 13,30 hores.
A més, el programa Cerdanyola Educa ofereix la possibilitat als centres educatius de la població de realitzar visites guiades i tallers de talla de pedra per als alumnes de 6è de Primària i primer cicle d'ESO. Com a activitat complementària a l’exposició, el dijous, 25 de novembre, el comissari de l’exposició, Robert Sala, realitzarà la conferència Hominització i humanització: dades per Europa occidental i Catalunya.