Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L'exposició D.O.N.E.S. d'AFOCER mostra l'evolució de la dona fins a dia d'avui
L'exposició D.O.N.E.S. d'AFOCER mostra l'evolució de la dona fins a dia d'avui

L'exposició D.O.N.E.S. d'AFOCER mostra l'evolució de la dona fins a dia d'avui

28 de juny de 2018 a les 11:56

Des d’ahir i fins al 22 de juliol la sala d’exposicions de la Biblioteca Central compta amb una exposició fotogràfica amb 36 imatges aportades per 14 socis d’AFOCER on es pretén abordar la situació de la dona dins la societat i com aquesta ha evolucionat des de les societats més tradicionals fins al moment actual.

Audios

28-06-2018 Glòria Molina (1)

28-06-2018 Glòria Molina (2)

La comissaria de l’exposició, Glòria Molina, explica que aquesta és una mostra col·lectiva amb l’aportació de diversos socis de l’entitat i també és una exposició inversa perquè no es va donar cap tipus de premissa als autors, només se’ls va demanar que fotografiessin el món de la dona. La mostra té cinc nuclis, és a dir, tants apartats com lletres conté la paraula dones: la D de desigualtat; la O d’oportunitats; la N de noves visions: la E d’empoderament i la S d’un futur sense límits.

Incorporació anecdòtica de la dona

I és que si un viatja des de les societats més tradicionals, on el paper de la dona era tenir fills, ser mestressa de casa i tenir un rol secundari en la societat, al moment actual on en principi homes i dones són iguals, però la dona passa a treballar fora de casa amb les mateixes tasques que fa dins d’ella, es podrà constatar que malgrat que la dona s’ha anat incorporant mica en mica en tasques netament masculines, aquesta incorporació és anecdòtica.

Per això la comissaria de l’exposició en destaca especialment la N de noves visions, la E d’empoderament i la S d’un futur sense límits, per poder aconseguir una societat més justa.

Molina també afirma que des d’AFOCER el que es busca no és fer tant exposicions de caire personal, sinó més de tipus més social. Per això el projecte D.O.N.E.S. el que pretén és mostrar les desigualtats reals que segueixen existint vers les dones i que malauradament en els darrers temps les perjudica i molt.

Cal seguir lluitant, amb les dones al capdavant

De la seva banda, la regidora de Cultura, Elvi Vila, va mostrar la seva preocupació envers la situació de la dona en l’actualitat perquè té la sensació de que darrerament s’han produït moltes passes enrera. I és que la tasca feta de visualització i de pedagogia amb els últims esdeveniments ha perdut valor

La regidora creu que la millor pedagogia que es pot fer és amb la lluita diària, protagonitzada i liderada sobre tot per les dones, això sí amb la implicació i l’acompanyament dels homes, però sempre amb elles al cap davant.

Galeria d'imatges