Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'homenatge a Muddy Waters protagonitzarà el festival de blues 2002
L'homenatge a Muddy Waters protagonitzarà el festival de blues 2002

L'homenatge a Muddy Waters protagonitzarà el festival de blues 2002

10 de setembre de 2002 a les 0:00

Un dels noms mítics de la música blues, el de Muddy Waters, presidirà la quinzena edició del festival de Cerdanyola ja que l'organització dedica aquest any el certamen a la seva memòria amb l'actuació d'alguns dels músics que van acompanyar al mite com John Primer, Jerry Portnoy o Mojo Buford.
Oriol Carbonell, portaveu de l’Associació Amics del Blues de Cerdanyola -responsables de la gestió del certamen-, destaca que la dedicatòria d’aquesta quinzena edició a Muddy Waters suposa un homenatge a “un dels pares espirituals del Blues” que el va donar a conèixer més enllà de les “audiències purament negres” i que va popularitzar les seves gravacions amb gires mundials. Carbonell remarca que el padrinatge de Waters amb molts artistes ja que el considera un mestre “gens gelòs” que, després d’alliçonar durant anys els seus músics, els “deixava volar” i formar bandes pròpies, com seria el el cas del guitarrista John Primer que inaugurarà el festival el dia 4 d'octubre amb Jerry Portnoy i Lolo Ortega a la mateixa actuació.Primer no només ha estat guitarrista amb Muddy Waters, sinó que ha tocat també al costat de grans noms com Willie Dixon o Magic Slim.
La mateixa nit el teatre de l’Ateneu acollirà l’actuació de Jerry Portnoy, harmonicista que ha begut del blues clàssic però que també ha rebut influències d’altres gèneres i fins i tot ha tocat al costat de noms tan diversos com The Blues Brothers, The Allman Brothers, Dizzie Gillispie, Eric Clapton, George Benson, Bob Dylan, The Rolling Stones o B.B.King.
L’altre concert dedicat a Waters serà el d’un altre mestre de l’harmònica: Mojo Buford, que actuarà l’11 d’octubre i que Carbonell descriu com “un mite vivent del blues de Xicago”. L’actuació tindrà com grup convidat a la Pete Gage Band, grup britànic de blues liderat per tot un exDr. Feelgood.
Les altres dos grans nits del festival cerdanyolenc són les dedicades al blues estatal i a les altres músiques. El conegut Raimundo Amador -exPata Negra, exVeneno- i la seva guitarra Gerundina seran els protagonistes de la vetllada de blues espanyol del dia 5 acompanyats dels Bluescavidas de –“un autèntic Bluesman”, diu Carbonell-, Ñaco Goñi i la guitarra d’Edu Bighands –“un madrileny que sembla un vell de Louisiana”. La nit de les altres músiques serà enguany força rítmica amb les actuacions el dia 12 de Solo Muchachito–exTrimelón de Naranjus- i el flamenc de Mártires del Compás, banda que presentarà el seu pròxim disc Empaquetado al vacío.