L'Institut Banús treballa la robòtica en un intercanvi educatiu amb un centre francès
12 de desembre de 2019 a les 12:32L’Institut Banús de Cerdanyola participa al programa Erasmus+ amb el seu projecte Eurobot 3.0 amb el Collège Gaston Jollet de Salbris (regió Centre – Vall de Loire França)
Audios
12-12-2019 Entrevista Xavier Cano
L'alumnat de 4t d'ESO de l'assignatura de Tecnologia de l'Institut Banús està treballant conjuntament amb el Collège Gaston Jollet de Salbris (França), en el projecte Eurobot 3.0. subvencionat amb 29 mil euros de la Unió Europea. Una representació de l'institut, amb 32 alumnes i 3 professors, es troba aquesta setmana a França per treballar en el projecte conjuntament amb els estudiants francesos.
El projecte s'emmarca en el programa Erasmus+ presentat per l’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès i el Collège Gaston Jollet de Salbris i que va una subvenció de 29 mil euros dels fons de la Unió Europea per a les despeses de viatges i del mateix projecte durant els seus dos anys de durada, com explica el professor de Tecnologia, Xavier Cano.
Creació d'un robot
El treball consisteix en la creació d’un robot que haurà de competir en diferents reptes amb els robots dels altres equips. Amb aquest propòsit, se’ls planteja el repte de formar una empresa de robòtica que cerca tres perfils professionals: un/a professional de la comunicació, un/a professional del disseny, dos professionals de l’enginyeria i la programació. Cada equip local compta amb un soci preferent a l’altre país amb el que compartir experiències i coneixements adquirits, en aquest cas l'alumnat del Banús s'ha associat amb el Collège Gaston Jollet.
A la primavera tindrà lloc la segona trobada de tots dos centres, en aquest cas a Cerdanyola. En aquestes trobades es posaran a prova els robots desenvolupats.
Aquestes activitats que es duran a terme durant dos cursos escolars permetran a l’alumnat compartir experiències, desenvolupant les competències socials i personals amb d’altres companys/es europeus per abordar reptes comuns, com ara la competència digital i la automatització.
Una de les alumnes que ha viatjat a França, Irati Ramon, qualifica de molt interessant l'experiència que estan vivint ja que han pogut conèixer altres punts de vista i maneres de treballar diferents.
Per la seva banda, Aránzazu Miguélez, explica que és una oportunitat que estan aprofitant molt i aplicant els coneixements teòrics rebuts a l'aula.
Xavier Cano es mostra orgullós del treball realitzat per "les enginyeres i enginyers del futur" posant de relleu especialment la potència de les alumnes d'aquesta promoció.