L'institut Jaume Mimó escollit com a centre experimental pel plurilingüisme
21 d'octubre de 2015 a les 13:36El departament d'Ensenyament de la Generalitat ha escollit al centre cerrdanyolenc per formar part del projecte GEP (Grup experimental pel plurilingüisme). El projecte consisteix en incrementar l'exposició de l'alumnat a diversos idiomes amb un eix central d'aprenentatge integrat de continguts en llengües estrangeres. Es promou l'aprenentatge de l'anglès des del currículum de matèries no lingüístiques.
L'institut Jaume Mimó ha estat seleccionat pel departament d'Ensenyament de la Generalitat com a centre GEP, grup experimental pel plurilingüisme. L'institut ha elaborat un projecte, pel qual ha estat seleccionat per Ensenyament, que desenvoluparà a llarg termini i que vol incrementar el nivell de competència dels alumnes en idiomes. L'objectiu, segons la directora del Jaume Mimó, Mercè Rom, és que els joves surtin de l'institut amb un elevat nivell de castellà, català i anglès i nocions en una quarta llengua com pot ser l'alemany.
Rom posa de manifest l'esforç que les escoles públiques del territori estan fent per implementar els aprenentatges en anglès als centres i l'institut Jaume Mimó no vol quedar-se enrere i ha recollit aquesta iniciativa en el projecte que l'ha convertir en centre GEP.
La directora de l'institut cerdanyolenc explica que aquest programa permet la formació al professorat i equip directiu en estratègies i metodologies innovadores, que ja s'ha posat en marxa, i també facilita la incorporació al centre d'un ajudant nadiu a l'aula.
Un bona oportunitat per aplicar noves metodologies
Formar part del projecte GEP comporta el compromís del centre i del seu equip per elaborar tot un seguit de materials per a classes implementant continguts i unitats formatives específiques en anglès que es penjaran en una pàgina web i podran accedir altres professors i instituts que vulguin participar en aquesta iniciativa.
Mercè Rom explica que, més enllà d'aconseguir més competències lingüístiques, aquest programa els permetrà introduir noves metodologies d'aprenentatge i fer que l'educació sigui més pràctica i que l'alumne pugui fer ser un contingut mitjançant un projecte específic.
La directora del Jaume Mimó es mostra molt contenta per haver estat escollits com a centre GEP perquè suposa donar un pas endavant, un salt qualitatiu que dóna resposta a les necessitats educatives actuals. L'anglès, segons indica, continua sent una assignatura pendent tot i que està molt present en el nostre dia a dia. És per això que cal una major conscienciació de les institucions educatives i de les famílies per a que el contacte amb altres idiomes sigui molt més directe i habitual.
Mercè Rom considera que els idiomes són el futur de la comunicació i són imprescindibles en el futur de les noves generacions.