Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Llibreria Éfora tanca etapa amb una celebració literària amb moltes rialles i al...
Llibreria Éfora tanca etapa amb una celebració literària amb moltes rialles i algunes llàgrimes Cristina Macía i Ian Watson

Llibreria Éfora tanca etapa amb una celebració literària amb moltes rialles i algunes llàgrimes

25 de març de 2024 a les 11:50

Llibreria Éfora tancava etapa aquest passat dissabte amb una celebració literària amb moltes rialles i algunes llàgrimes amb la presentació del llibre El mosntruo, la sirena y el doctor Mengele, del britànic Ian Watson.

La Llibreria Éfora compleix 8 anys sota la direcció de la Nieves Collado com un dels punts de referència i trobada dels amants de la literatura i la cultura a Cerdanyola. La llibreria ha tancat les portes de l’establiment al passeig de Cordelles per obrir-les properament abans de Sant Jordi a un nou local al carrer de Sant Daniel.

La propietària de Llibreria Éfora, Nieves Collado, agraïa a les persones assistents a l’acte de comiat i fins ben aviat la seva presència al llarg d’aquest vuit anys, amb amistats que han esdevingut clientela i una clientela que ha establert llaços d’amistat per conformar una comunitat que ha participat d’una o altra manera en els centenars de propostes i activitats sorgits en aquest espai d’acollida.

La celebració literària que ha servit per a tancar aquesta etapa va comptar amb la participació de l'escriptor de ciència-ficció Ian Watson i de la traductora Cristina Macía, que s’ha encarregat de la traducció dels diferents volums de Joc de Trons. Cristina Macía, parella d’Ian Watson, també ha traduït la darrera novel·la de Watson, El mosntruo, la sirena y el doctor Mengele. A través d’una hilarant conversa entre ells i amb el públic, van desgranar la delirant trama de la novel·la, amb un monstre de Frankenstein ecologista fugint a Sud-Amèrica amb una sirena per caure en poder del nazi Joseph Mengele, mentre explicaven les vicissituds matrimonials entre una traductora i un escriptor amb un mètode de treball basat en el consum de Voll-Damm, migdiades, àpats generosos i el visionat de Master Cheff Austràlia.

La Llibreria Éfora continuarà oferint una àmplia selecció de llibres i organitzant esdeveniments que promouen la passió per la lectura i la cultura en la comunitat des d’un nou espai que vol mantenir el caliu encès durant aquests primers 8 anys.