Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Llibres addictius per a l'estiu

Llibres addictius per a l'estiu

7 d'agost de 2013 a les 14:08

Els temps de lleure que ens deixa les vacances és el moment ideal per dedicar una bona estona a la literatura. Un bon llibre que ens acompanyi a l'estiu és la parella ideal per la terrassa, la platja o, pels que encara estan al peu del canó, el temps de trasllat fins al treball. Les llibreries de Cerdanyola coincideixen en túitols com 'La veritat sobre el cas Harry Queber' o 'Wonder' com els més seguits aquests dies, però obren el ventall de rcomanacions a d'altres noms com els de John Williams, Jaume Cabré, Alice Munro o Jesús Carrasco.

Deia Fernando Fernán-Gómez que les bicicletes són per a l'estiu. I no s'equivocava. Però hi ha d'altres companys de temps de lleure que són ideals per als dies de tem`peratures elevades. Un bon llibre ens pot acompanyar a la platja i la muntanya, sortir a una terrassa a l'aire lliure o donar-nos refugi un dia de tempesta.

Les llibreries de Cerdanyola continuen al peu del canó oferint les aventures i coneixements de tots els seus volums per aquell qui vulgui acostar-se i prendre un dels llibres més venuts d'èxit quasi assegurat o deixar-se endur per les recomanacions de les professionals que aquests dies atenen la parròquia lectora de la ciutat. Avui Cerdanyola Ràdio ha parlat amb Mireia del Río de la Llibreria L'Aranya i Elena Vieira de la Llibreria Èfora per conèixer algun d'aquests títols.

Entre els més venuts destaca La veritat sobre el cas Harry Queber, de Joël Dicker, una novel.la que tant Del Río com Viera descriuen com "addictiva". Gènere negre ben escrit amb una novela fresca que enganxa i que, asseguren les llibreteres, no deixarà ningú penedit.

Wonder, en castellà La lección de August, de R.J.Palacio és un altra de les novel.les que als dos establiments té força sortida. Vieira destaca que és un llibre juvenil, però que té lectors de totes les edats i Del Río recorda que la reomanació de la família Guardiola -sí, la de Pep-, ha acabat de donar-li l'empenta definitiva de gran èxit.

Inferno, de Dan Brown, amb el personatge de Robert Langdon que tant èxit va tenir a El Codi Da Vinci és un altre del sllibres que ocupa bona part dels aparadors. No hi ha informacvió a afageir al que ja sap tothom.

A L'Aranya destaquen també La vida cuando era nuestra, de Marian Izaguirre -per suposat res a veure amb Boris-, una història de postguerra que relata l'amistat entre dues dones amb una llibreria i l'amor per la lectura com a element imprescindible. Un llibre tendre. També és un èxit a la llibreria del carrer de Santa Anna Pídeme lo que quieras o déjame, de Megan Maxwell. Mireia del Río ens comenta que "ha desplaçat les Ombres de Grey" entre les novel.les amb tocs eròtics. Tot dit, doncs.

A Èfora comenten també com èxit destacat, especialment entre les novel.les de butxaca, els llibres de Lena Valentí, psudònim sota el que s'amaga l'escriptora Lorena Cabo, i que ha publicat èxits com El libro de Ardán i El libro de Jade, exemplars que Elena Vieira ens descriu com "novel.la romàntica i paranormal", subgènere amb parròquia lectora força fidel.

Però al marge dels grans èxits actuals, les llibreteres cerdanyolenques recomanen altres novel.les que no són de l'actualitat immediata. A L'Aranya ens parlen de Stoner, de John Williams, recentment públicada però amb un autor mort fa 20 anys. Mireia del Río ens assegura que és una "recomanació d'ara i de sempre". És el que tenen els llibres ben escrits, com l'altra novel.la aconsellada a L'Aranya: Jo confesso, l'última obra mestra de Jaume Cabré, una novel.la que va trigar anys en escriure's i que triga segons en enamorar.

A Èfora també ens presenten llibres que no tenen perquè estar vinculats al best-seller per enganzar i fer-nos fidels per sempre. És el cas d'Intemperie. Elena Vieira parla meravelles del debut literari de Jesus Carrasco al que fins i tot hi ha qui ha comparat -posem-nos dempeus- amb Miguel Delibes; un d'aquells llibres dels que ens penedirem de no llegir. L'altre nom recomanat a Èfora no és precisament una debutant: Alice Munro, una de les millors narradores del món. Qualsevol dels relats de la canadenca és una lliçó.