Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Lliurats els Premis Literaris 2023 Premis Literaris 2023

Lliurats els Premis Literaris 2023

15 de maig de 2023 a les 7:09

Eduard Roure amb El metall i els turons, Alexandre Planas amb Projeccions i Mireia Mejías amb Apatia han estat els guanyadors dels Premis Literaris de Cerdanyola 2023 que organitzen UAB i Ajuntament de Cerdanyola.

La Sala de Teatre de la UAB ha estat l’escenari del lliurament dels Premis Literaris organitzats per l’Ajuntament de Cerdanyola i la UAB. El lleidatà Eduard Roure Blàvia ha estat el guanyador del XXIX Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders per la seva novel·la El metall i els turons. El premi el va recollir el pare de l’autor, absent per causa de força major, i que va deixar escrit el seu agraïment pel premi rebut per una novel·la en forma de faula moderna ambientada en una ruralia mítica i inventada amb un polsim d’aventura i un toc de triler.

El XXVIII Premi de Poesia Miquel Martí i Pol ha estat pel poemari Projeccions, de l’Alexandre Planas Llobet, que celebrava l’existència de premis com els convocats, una motivació fantàstica per continuar escrivint malgrat no poder guanyar-se la vida amb la poesia.

Finalment, el XIV Premi de Narrativa Breu Caterina Albert ha estat per la Mireia Mejías Roca i la seva obra Apatia, relat de la mà d’una primera persona evocadora que ens transporta a situacions quotidianes. L’autora destacava la importància d’aquest tipus de premis per motivar a la gent jove a seguir cultivant la literatura.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i la vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB, Rosa Maria Sebastián, van coincidir al destacar que darrera els Premis Literaris hi ha un treball molt gran de molta gent implicada desinteressadament i que són una mostra més de la bona feina que s’està fent entre UAB i Ajuntament.

Durant l’acte de lliurament dels Premis Literaris de Cerdanyola 2023, el Grup Estable de l’Aula de Teatre de la UAB va posar en escena diversos fragments del text teatral Amor i informació, de Caryl Churchill, en una traducció de Jordi Prat i Coll dirigida per Ricard Gázquez.