Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'últim Ple ordinari del mandat adhereix Cerdanyola al Fòrum 2004
L'últim Ple ordinari del mandat adhereix Cerdanyola al Fòrum 2004

L'últim Ple ordinari del mandat adhereix Cerdanyola al Fòrum 2004

25 d'abril de 2003 a les 0:00

Els regidors de l'Ajuntament de Cerdanyola van aprovar ahir, en l'última sessió ordinaria del Ple Municipal d'aquest mandat, l'adhesió de Cerdanyola al Fòrum 2004 de les Cultures i el pagament de 20 milions de pessetes com aportació definitiva a l'Ajuntament de Badia del Vallès en compliment de l'acord que va permetre la independència d'aquest municipi que fins 1994 era un polígon mancomunat entre Cerdanyola i Barberà.

Entre els acords que van generar més debat ahir a l'Ajuntament destaquen l'ampliació del servei de manteniments de parcs, jardins i arbrat que realitza l'empresa Cespa i la moció sobre els judicis sumaris a Cuba que va presentar el Partit Popular (PP). Sobre el servei de parcs i jardins, el regidor popular Anselmo Martín va preguntar si a partir d'ara s'arreglaran diversos parterres que actualment considera que estan molt deteriorats, mentre el regidor de Convergència i Unió (CiU) Emilio Borregán manifestava la seva estranyesa per la inclusió en l'ampliació de zones enjardinades que ja existien quan es va realitzar l'adjudicació inicial del servei. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Rafael Viñals, va informar que l'ampliació la provoca el fet que l'equip de jardineria de la Brigada Municipal d'Obres s'ha eliminat.

Pel que fa a la moció del PP sobre els judicis sumaris celebrats a Cuba a les últimes setmanes, els grups del Partit dels Socialistes (PSC), CiU i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) van rebutjar tramitar-la per via d'urgència, tal i com plantejaven els regidors populars, ja que indicaven que havien rebut el document mitja hora abans de la sessió i no l'havien pogut estudiar i que volien intentar assolir un consens que permetés aprovar la moció. Aquesta moció es tractarà en una sessió extraordinària del Ple Municipal abans que finalitzi l'actual legislatura el pròxim 25 de maig.

Altres acords del plenari van ser la reserva d'un 1 percent del Centre Direccional per usos culturals i dels treballs de modificació del Pla General Metropolità (PGM) al sector Banús i a l'entorn del Club Bellaterra i el Centre Cívic del barri.

La portaveu de CiU, Consol Pla, per la seva banda, va reclamar que es reparin els desperfectes causats a la plaça Sant Ramon després d'haver estat "utilitzada com a magatzem per l'empresa" que realitzava les obres del Pla del Centre. El responsable d'Urbanisme, Rafel Viñals, assegurava que la plaça s'arreglarà i recordava que hi ha una partida de 20 milions de pessetes per aquestes obres, mentre que el portaveu d'ICV, Toni Morral, demandava que l'arranjament vagi a càrrec de l'empresa i no de l'Ajuntament.