Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L’Oficina de Promoció Empresarial, una eina per facilitar projectes de vida i at...
L’Oficina de Promoció Empresarial, una eina per facilitar projectes de vida i atraure noves empreses

L’Oficina de Promoció Empresarial, una eina per facilitar projectes de vida i atraure noves empreses

13 de desembre de 2022 a les 13:26

Els Esmorzars de Can Serra han servit aquest matí per presentar a l’empresariat cerdanyolenc  l’Oficina de Promoció Empresarial oberta el passat 28 de novembre, fruit de l’acord entre el govern municipal i Junts per Cerdanyola, i amb l’objectiu de facilitar les tramitacions als empresaris, assessorar als emprenedors i atraure noves empreses que generin llocs de treball.

Els Esmorzars de Can Serra han servit aquest matí per presentar a l’empresariat cerdanyolenc l’Oficina de Promoció Empresarial oberta el passat 28 de novembre, fruit de l’acord entre el govern municipal i Junts per Cerdanyola, i amb l’objectiu de facilitar les tramitacions als empresaris, assessorar als emprenedors i atraure noves empreses que generin llocs de treball.

L’Oficina de Promoció Empresarial (OPE) va entrar en funcionament el passat 28 de novembre al carrer de Lluís Companys amb la intenció d’esdevenir l’espai de referència per a empreses i persones emprenedores de la nostra ciutat en la seva relació amb l’administració i un pol d’atracció per l’activitat empresarial al municipi.

 

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, explica que un dels objectius de l’OPE és el de funcionar com una finestreta única que faciliti totes les tramitacions que els empresaris i emprenedors locals hagin de fer amb l’Ajuntament, centralitzant en una sola oficina diferents serveis municipals. Cordón manifesta gràficament que “deixem de marejar la gent i fer-li perdre temps” anant a diferents espais municipals a fer aquestes tramitacions amb l’objectiu “d’ajudar la gent a tirar endavant el seu projecte de vida” en un moment especialment complicat per a  l’economia. L’alcalde insisteix en la idea que “la gent que tingui una idea s’ha de torbar facilitats i no pals a les rodes”.

 

Carlos Cordón manifesta que la creació de l’OPE és fruit de l’acord a que el govern municipal va arribar amb el grup municipal de Junts per Cerdanyola i agraeix aquesta col·laboració, així com la dels serveis tècnics de Diputació, Àrea Metropolitana de Barcelona i de l’empresariat local.

 

En aquest sentit, Joan Sánchez, regidor de Junts per Cerdanyola, lamenta la lentitud dels processos administratius que provoquen que la creació d’aquesta oficina de Promoció Empresarial hagi estat llarga i feixuga.

 

Sánchez remarca que el servei de finestreta única és molt important a l’igual que l’assessorament a les empreses i emprenedors, però subratlla la vessant de projecció de futur que s’ha d’impulsar amb mesures d’atracció d’empreses a Cerdanyola i planificant les accions a dur a terme a la ciutat perquè això sigui una realitat com, exemplifica, el Pla de poligons. El regidor de Junts indica que cal dotar a l’oficina "d’intel·ligència i  estrategia" per atraure noves empreses i “que les que tenim no marxin”.

 

Esmorzar a Can Serra

Les declaracions de Cordón i Sánchez s’han realitzat després de la celebració d’una sessió dels habituals Esmorzars de Can Serra amb participació d’empresaris de la ciutat i representants de diverses administracions. Així, des de l’ÀMB, Pere Soler, responsable d'Empresa, Mercat de Treball, PAE, Comerç i Turisme de l'AMB, ha destacat la importància de treballar en xarxa ja que les experiències d'arreu s'han d'aprofitar per millorar cada ciutat.

 

 

El vicepresident de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, insistia en què l’oficina ha d'agilitzar tràmits amb servei de finestreta única per accelerar la posada en marxa d'empreses a la ciutat, però “ha d'anar més enllà per esdevenir una autèntica oficina de promoció de la ciutat” que serveixi per atraure inversions a Cerdanyola que generin llocs de treball i es millori també l'urbanisme o la situació del teixit comercial.

 

 

Per la seva banda, Jaume Amill, consultor responsable del procés d'implementació de l'Oficina de Promoció Empresarial (Daleph), explica que aquesta eina ha de servir per prestar una atenció personalitzada amb una interlocució intel.ligent i un catàleg de serveis que s'adapti als canvis com elements claus.

 

 

L’horari de prestació del servei de l’OPE del carrer de Lluís Comapnys es distribueix en dos blocs:

 

  • De setembre a juny: Dilluns a divendres de 8:30 a 14:30 h. / Dimarts i dijous també de 15 a 18h
  • Dies amb horari especial: (Juliol, Agost, Setmana Santa, Nadal i laborables entre dos festius). De dilluns a divendres de 8:30 a 14:00 h

 

Galeria d'imatges