Mal dia per perdre Foto Núria Puentes.

Mal dia per perdre

15 de gener de 2023 a les 13:35

El CBF Cerdanyola comença la segona volta de la Liga Femenina 2 de la pitjor manera perdent per 50-58 contra l’Aranguren Mutilbasket, rival directe per la permanència. Ara mateix, les verdes continuen fora de la zona de descens, però tenen a les navarreses només una victòria per sota i el “basket-average” perdut contra elles

La segona volta començava a Guiera amb un duel d’altura a la part baixa de la classificació, ja que s’enfrontaven CBF Cerdanyola i Aranguren Mutilbasket, dos equips implicats de manera directa en la lluita per la permanència i que només les separaven dues victòries a la taula. En el duel de la primera volta, les verdes es van imposar per 56-61 a les navarreses, per tant, una victòria contra elles suposava guanyar també l’average.

El partit va començar molt erràtic a nivell anotador per part de tots dos equips, mostra dels nervis d’un equip i altre pel moment que estan vivint. Tot i això, van ser les navarreses les que van fer el primer cop amb un parcial de 0-8 en els primers 5 minuts de joc. Les verdes van ficar-se en el matx de nou amb els 5 punts de Josefina Torruella, la nova incorporació de l’equip, però a falta d’un minut pel final del primer quart el Mutilbasket va fer la cistella del 5-10 per acabar els primers 10 minuts de joc.

Al segon quart, les cerdanyolenques van fer una passada en davant i van augmentar el ritme de joc, gràcies sobretot a l’encert des de la linia de 3. A més, les visitants no estaven fines en el tir lliure i fallaven cistelles sota l’aro, cosa que va aprofitar el Cerdanyola per avançar-se en el marcador a falta de pocs segons d’acabar el període mitjançant un triple de Iona Garcia (25-22). Una cistella final de Hannah Langhi va enviar el partit al descans amb un apretat 25-24.

A la represa, mateixa dinàmica que a l’inici del matx. En aquest cas, eren les locals les que no van estar encertades anotant, ja que en tot el tercer quart només van poder anotar 4 punts, fet que va aprofitar el rival per avançar-se en el marcador i obrir una escletxa en el marcador de 10 punts. Va ser clau en aquest periode les poques faltes que li va pitar l’àrbitre a les navarreses i a l’encert anotador de jugadores com Hannah Langhi o Olaia Díez. Amb tot això, es va arribar als últims 10 minuts de partit amb el marcador de 29-39.

A l’últim quart, les verdes van arribar a somiar amb la remuntada, ja que en els primers 5 minuts van retallar diferències fins a col·locar-se a només 2 punts de les de Pamplona, gràcies a una Claudia Baraut inspirada amb els seus 18 punts (46-48). Però les visitants van tornar a posar terra de per mig, allunyant-se del Cerdanyola en 7 punts a falta d’1 minut per acabar (50-57). No va poder reaccionar el conjunt vallesà i va acabar perdent per 50-58, suposant que, no només perd contra un rival directe, sino que també es queda sense l’average a favor, ja que a Pamplona el marcador va ser de 56-61.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola continua en l’onzena posició amb un balanç de quatre victòries i deu derrotes, una més que Sant Adrià i Mutilbasket. La propera setmana viatjarà fins a Castelló per enfrontar-se al NBF Castelló, líder de la categoria amb onze victòries i tres derrotes. Es jugarà dissabte a les vuit del vespre.

Fitxa tècnica

CBF Cerdanyola (50): Carla Pérez (9), Ruth Allison (0), Claudia Baraut (18), Eva Garcia (3), Eva Almasqué (5), Lara Fernández (0), Laia Espin (3), Iona Garcia (3), Clara Díaz (0), Anna Homs (0), Josefina Torruella (9).

Aranguren Mutilbasket (58): Olaia Díez (13), Ana Corral (0), Clara Vidaurre (0), Beatriz Royo (12), Mar Benito (0), Andrea Elso (0), Irati Ibáñez (7), Claudia González (0), Ane Valero (0), Cecilia Liñeira (4), Hannah Langhi (22).

Parcials: 5-10 // 25-24 // 29-39 // 50-58