Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Maria Casamitjana presenta al Cafè amb lletres un treball d'art floral interpret...

Maria Casamitjana presenta al Cafè amb lletres un treball d'art floral interpretant el Parc Güell

22 de maig de 2007 a les 0:00

"El treball s'inclou en el llibre ""Barcelona, arquitectura floral"", auspiciat per de l'editor belga Jack Van Damm, en el qual es recullen els treballs de 12 professors de l'Escola d'Art Floral de Catalunya"

L'Espai Enric Granados traspua Gaudí. Actualment s'hi exposa la mostra "Gabinet Gaudí: una experiència didàctica". Un marc idoni per presentar el treball de la cerdanyolenca Maria Casamitjana, professora de l'Escola d'Art Floral de Barcelona, realitzat al Parc Güell i recollit en el llibre "Barcelona, arquitectura floral", editat per Stichting Kunstboek.

Una sessió especial del programa "Cafè amb lletres", celebrada dijous passat, servia per a donar a conèixer el llibre en el qual hi ha participat Casamitjana. Roser Bofill, directora de l'Escola d'Art Floral, la tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Consol Pla, i Maria Casamitjana s'adreçaren al públic per explicar la proposta de l'acció floral i com s'havia viscut en cada indret, amb la dificultat i repte afegits en el cas del Parc Güell que tot es va haver de muntar i desmuntar en un sol dia, envoltats de turistes i seguint les instruccions del fotògraf que immortalitzava els treballs, el català Blai Carda. La proposta de fer aquestes accions a Barcelona va ser de l'editorial.

L'Escola d'Art Floral va escollir els 12 espais decorats, en un ventall que va des de la ciutat gòtica a l'olímpica. Roser Bofill, directora de l'Escola d'Art Floral, és qui ha coordinat aquest treball col·lectiu i qui va triar qui faria cada espai. Maria Casamitjana, amb l'ajut d'un reportatge fotogràfic de la seva intervenció, va explicar a la nodrida concurrència com va incidir en els cinc espais triats del parc. Des de l'emblemàtic drac, a qui va posar una cua floral, les tanques forjades formant margallons o un dels "elefants" de l'entrada, lloc on arribaven els carruatges que la Maria va decorar amb cercles concèntrics de colors llampants, fets amb fulles de colors i carbó vegetals, trencats els cercles amb un llampant quadrat. Totes cinc accions foren el resultat d'una gran tasca de documentació sobre Gaudí i la seva obra. Maria Casamitjana.

Consol Pla, tinent d'alcalde i regidora de Cultura, va aplaudir la feina feta per Casamitjana. Preguntada per Cerdanyola Ràdio on faria una actuació floral a la ciutat, s'inclinà per fer-ho a Ca n'Ortadó o Can Domènech, espais municipals amb zones enjardinades.

La vetllada tingué el seu moment màgic, quan Maria Casamitjana va desvetllar l'entrellat d'un rètol on es llegia el seu nom damunt un fons vermellenc.En el fons i construïda amb pètals s'hi podia veure la seva cara, gràcies a un treball dels artistes cerdanyolencs Anna Bascu i Jordi Mascarell. Ambdós havien estat requerits per Casamitjana per fer el plafó de presentació. Acceptaren amb la condició que l'artista floral fes un davantal de pètals perquè tothom pogués veure "en viu" la feina feta. La sorpresa, veure's a ella mateixa en el cartell, la tingué en el taller del seu establiment quan treballava, explicà la Maria. I després la visqué tothom que era a la sala per la presentació del llibre i ningú no havia descobert el secret de la imatge fins que no l'avisaren.