Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Maria Climent porta al Cafè amb Lletres els secrets familiars d'A casa teníem un...
Maria Climent porta al Cafè amb Lletres els secrets familiars d'A casa teníem un himne Maria Climent (Cedida)

Maria Climent porta al Cafè amb Lletres els secrets familiars d'A casa teníem un himne

14 de març de 2024 a les 8:59

Maria Climent presenta al Cafè amb lletres de març -dijous 14 a les 19.00 hores a la sala Granados de la Biblioteca Central- la seva segona novel·la, A casa tenien un himne, relat coral que explora els secrets familiars, les tries vitals i les oportunitats perdudes

Després de l’èxit del seu debut a la novel·la, Gina, l’escriptora i traductora de la Terra Alta, Maria Climent, aborda les relacions familiars en un moment clau a A casa teníem un himne amb una de les veus més originals de la narrativa catalana actual.

La Remei té més de quaranta anys, està casada i té un fill, treballa moltes hores a l’hospital i està absorbida per la vida domèstica i professional. La seva germana Marga, una mica més jove, és tot el contrari: soltera i sense cap projecte vital ni professional que la lligui, té la sensació que li ha passat la joventut sense adonar-se’n i encara busca el seu lloc al món. I la mare de totes dues, l’Erne, ja fa més de quinze anys que va instal·lar-se a Itàlia i ha construït una vida nova allà, deixant enrere la vida al poble i les seves dues filles, que no l’hi perdonen. Però quan la Remei arrossega la Marga fins al cor de la Toscana perquè necessita un refugi, i unes quantes solucions, aquestes tres dones distanciades i diferents, amb aspiracions i experiències tan dispars, hauran d’aprendre a entendre’s i a comunicar-se, i lluitaran per retrobar-se després que es desveli un secret familiar que va marcar definitivament la vida de totes tres.

Amb la delicadesa narrativa i el sentit de l’humor agredolç de Gina, que va seduir milers de lectors, A casa teníem un himne (L’Altra Editorial : 2023) explora els secrets familiars, les tries vitals i les oportunitats perdudes.

L’autora

Maria Climent (Amposta, 1985) és llicenciada en Traducció i Interpretació i també ha estudiat Guió. Ha treballat de professora d’idiomes, de copywriter, de content manager, de social media manager, de professora d’escriptura i de cronista. Actualment es guanya la vida, que ja és molt, fent de traductora i de community manager. Col·labora regularment amb la plataforma digital de cultura Catorze i viu a Amposta amb la seva parella i la seva filla Carlota. L’any 2019 va publicar la seva primera novel·la, Gina (L’Altra Editorial), que va ser un èxit importantíssim de crítica i de públic i de la qual se n’han fet més de 10 edicions.

El cafè amb lletres de març es farà el dia 14, a partir de les 19 h i a la Biblioteca Central (Sala Enric Granados). L’activitat és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala. La moderadora d’aquesta sessió amb Maria Climent serà Valeria Gaillard. Aquesta activitat forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat i compta amb la col·laboració de les llibreries Éfora i l’Aranya.