Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Maria de la Pau Janer presenta Tots els noms d'Helena en una sessió ajornada del...
Maria de la Pau Janer presenta Tots els noms d'Helena en una sessió ajornada del Cafè amb Lletres Imatge de l'autora de Frank Diaz Teres (Grup 62)

Maria de la Pau Janer presenta Tots els noms d'Helena en una sessió ajornada del Cafè amb Lletres

8 de febrer de 2024 a les 8:37

Maria de la Pau Janer presenta aquest dijous, 8 de febrer, al Cafè amb lletres Tots els noms d’Helena, una novel·la que rellegeix la Ilíada amb ulls de dona. L’autora mallorquina lliga el poema èpic d’Homer amb l’època actual a través d’una història trepidant i emotiva plena de solidaritat i coratge. La presentació havia de tancar el cicle literari de 2023 però es va haver d’ajornar.

L’Eva, una actriu intensament entregada a la seva feina, interpreta el paper de la seva vida, un personatge que la captiva tant com la intimida: Helena de Troia. Però sembla que Helena i el seu fat s’han apoderat de la pel·lícula i durant el rodatge tot són dificultats. Els actors i els tècnics involucrats al film hauran d’afrontar fets terribles que els portaran al límit i els obligaran a qüestionar-se moltes coses.

Quan tot sembla perdut, una trobada imprevista els durà a emprendre un viatge que els podria canviar la vida. Aquesta aventura, però, posarà a prova els vincles i les complicitats que han anat teixint arran dels problemes que han hagut d’afrontar plegats.

En aquest text Maria de la Pau Janer revisita la Ilíada posant la mirada en les seves protagonistes femenines i reivindicant-les. Alhora, lliga aquest poema èpic amb l’època actual a través d’una història trepidant i emotiva plena de solidaritat i coratge.

Inicialment, la presentació de la novel·la de Janer al Cafè amb lletres s’havia de fer el 14 de desembre, però la sessió es va haver de suspendre i es va ajornar fins aquest 8 de febrer, dijous, a les 19 h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola.

 

Una autora de llarga i exitosa trajectòria

 

Maria de la Pau Janer, nascuda a Palma, és professora de la Universitat de les Illes Balears, tasca que compagina amb les seves activitats televisives i com a escriptora. Ha escrit les novel·les Els ulls d’ahir, L’hora dels eclipsis (Premi de Narrativa Andròmina 1989), Màrmara (Premi Sant Joan 1993), Natura d’anguila (Premi Carlemany 1995 i Premi Prudenci Bertrana de votació popular al millor llibre de 1995), Orient, Occident. Dues històries d’amor (finalista del Premi Sant Jordi 1997), Lola (Premi Ramon Llull 1999) i Ets la meva vida, ets la meva mort (2001). També ha publicat Carta a un estranger que ens visita. Mallorca, l’illa de les mil i una nits (2001), Els deu manaments de la felicitat (2001), Les dones que hi ha en mi (2003), Passions romanes (2006), Cartes que sempre he esperat (2010) i Quan siguis lliure (2015), a més dels llibres infantils L’illa d’Omar (Premi de la Crítica Serra d’Or al millor llibre juvenil publicat a Catalunya l’any 1990) i La bruixa que va perdre un secret (1994).