Medalles d'Honor per a 5 vides de treball per a Cerdanyola
16 de juliol de 2008 a les 0:00
Ignacio Laguna, Santiago Borrás, Josep Maria Aranda, Gabriel Escursell i Manuel Gallardo s’han convertit en els primers cerdanyolencs en rebre la Medalla d’Honor de la ciutat. El Teatre de l’Ateneu es va omplir de familiars, amics, autoritats i ciutadans anònims que no van voler faltar a l’homenatge institucional a cinc homes que han dedicat gran part de la seva vida a millorar Cerdanyola.
Ignacio Laguna va ser el primer dels cinc homenatges en pujar a l’escenari. Cerdanyolenc d’adopció després de 46 anys vivint a la ciutat va rebre la medalla d’honor de Cerdanyola 2008 en reconeixement a la seva aportació en l’àmbit de la dinamització del moviment veïnal i l’associacionisme de la gent gran. Tot i rebre un reconeixement a la seva persona, Ignacio Laguna va fer referència a l’esforç col·lectiu i va voler recordar a totes aquelles persones que durant molts anys han lluitat al seu costat per a la construcció de la residència de la Gent Gran de Cerdanyola.
El següent homenatjat va ser Santiago Borrás, qui va rebre la Medalla d’Honor de Cerdanyola 2008 en reconeixement a la seva aportació a la ciutat en l’àmbit de la dinamització del comerç local. Borrás, que ha treballat al desaparegut mercat de Sant Josep, el de Fontetes i també el de Serraparera, coneix millor que ningú l’ambient dels mercats i també el món del ball local doncs és un dels fundadors de l’Esbart Dansaire Sant Marçal i forma part del Colla de Gitanes. Encara convalescent d’una delicada operació, Santi Borrás es va sentir molt agraït per un guardó que reconeix l’esforç realitzat al llarg de la seva vida.
Fuster de professió, Josep Maria Aranda té en l’hoquei patins i en especial en el Cerdanyola Club d’Hoquei la seva gran passió. Després de 58 anys formant part del club local, Josep Maria Aranda rebia de mans de l’alcalde la Medalla d’Honor de Cerdanyola 2008 en reconeixement a la seva aportació a la ciutat en l’àmbit de l’esport. Aranda va voler recordar que l’hoquei patins va ser el primer esport en practicar-se a Cerdanyola i va destacar que gràcies a aquet la ciutat es coneguda a tot arreu.
Gabriel Escursell, després d’una vida dedicada a la fotografia i al sector comercial, va rebre la Medalla d’Honor de Cerdanyola 2008 en reconeixement a la seva aportació a en l’àmbit de la cultura i el comerç. Fundador de l’Associació de Comerciants El Rovell de l’Ou i també de l’Associació Foto Cine Cerdanyola Ripollet, ha estat Premi Sant Martí l’any 2003 i va lliurar el seu immens arxiu fotogràfic a la ciutat. Gabriel Escursell va sentir-se notablement emocionat al rebre la medalla d’honor. Escursell va fer referència a l’emblema de l’escut de la ciutat i va demanar que mai s’oblidés.
El darrer dels homenatjats en pujar a l’escenari va ser Manuel Gallardo, qui va rebre la Medalla d’Honor de Cerdanyola 2008 en reconeixement a la seva aportació a la ciutat en l’àmbit de la gent gran. Manuel Gallardo va ser presentat com un defensor del seu barri. Col·laborador incansable de l’Associació de Veïns de Les Fontetes i del Casal de la Gent Gran del mateix barri va destacar el seu honor per rebre la distinció per la seva col·laboració sempre desinteressada.
Patrimoni de la ciutat
El lliurament de les Medalles d’Honor de Cerdanyola 2008 va estar presidit per l’alcalde, Antoni Morral, la portaveu de CiU, Consol Pla, el portaveu del PSC, Antonio Cárdenas, el portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Miró, i el portaveu del PP, Antonio González.
L’alcalde, Antoni Morral, va ser l’encarregat de tancar l’acte amb un discurs en el que va fer referència a la implicació individual i col·lectiva que hi ha a Cerdanyola i que segons ell fan gran la ciutat. Morral va destacar la figura dels cinc homenatjats a qui va definir com a “patrimoni de la ciutat”.
El quartet de música de saxos de Cerdanyola va cloure l’acte de lliurament de Medalles d’Honor de Cerdanyola 2008.