Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • MercaHam arriba a la 28ena edició amb una trentena d’estands i diverses activita...
MercaHam arriba a la 28ena edició amb una trentena d’estands i diverses activitats al PEM Guiera

MercaHam arriba a la 28ena edició amb una trentena d’estands i diverses activitats al PEM Guiera

13 de juny de 2024 a les 11:01

Fidel a la cita, MercaHam, la fira mercat de radioaficionats degana a Espanya que organitza Ràdio Club Vallès de Cerdanyola del Vallès, arriba a la 28ena edició i instal·larà els seus estands al PEM Guiera amb empreses del sector, ràdio clubs, mercat de segona mà, subhasta a la baixa d’equips de ràdio i conferències sobre temes d’interès.

Audios

13-06-2024 Miquel Àngel Sáez - MercaHAM 2024

El XXVIII Merca-Ham obrirà portes dissabte 15 de juny als 3.000 metres quadrats que ofereix el PEM Guiera, sumant ja 31 anys de dedicació al món dels radioaficionats, faltant només a la cita l’any 1994 i els dos anys de la pandèmia.

Miquel Àngel Sáez, president de la Federació Catalana de Radioaficionats i president de Ràdio Club Vallès, és un dels motors incombustibles del MercaHam, un viatge que va començar el 1984 amb Merca Ràdio, “la primera fira del sector organitzada a Espanya i que va situar Cerdanyola en un primer pla internacional, mantenint el prestigi i creixent des del 1993 sempre amb el suport de l’Ajuntament”.

MercaHam 2024 tindrà 29 estands amb ràdio clubs i empreses internacionals i ha programat dues conferències, una a càrrec de Jordi Álamo sobre antenes magnètiques com alternativa a les grans instal·lacions de ràdio i una altra a càrrec de Lluís del Molino sobre VarAC, el millor programa de comunicacions EnComm. També es presentarà el llibre de relats Aventuras de radio. Com a novetats es presentarà una associació que recollirà tot el calendari d’esdeveniments i trobades de ràdio clubs i un projecte de revista plenament en català.

MercaHam és un catalitzador de totes les novetats que puguin haver al mercat del sector i un espai de promoció de tota l’activitat generada pels ràdio clubs de l’Estat. La presència de la tecnologia digital cada vegada té més pes, però continua essent essencial la comunicació tradicional analògica, del tot imprescindible en casos d’emergència i catàstrofes naturals, quan cauen totes les xarxes.

Miquel Àngel Sáez convida la ciutadania a anar a l’Ateneu per conèixer les instal·lacions de Ràdio Club Vallès, “unes instal·lacions punteres i un ràdio club molt actiu, per així conèixer un món per a res tancat o exclusiu i  que permet compartir moltes experiències”.

El MercaHam acostuma a reunir cada any entre 1.500 i 2.000 persones arribades d’arreu, posant Cerdanyola al mapa, tot i que Sáez lamenta que “malgrat acumular trenta anys de trajectòria encara continua essent una cita bastant desconeguda per a la gent del municipi”. Aquest dissabte 15 de juny tenen una nova oportunitat de conèixer una cita internacional que obre les portes d’un món fascinant.