Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

Més de 2.700 persones participaran a l’Alba Open Day Alba Open Day de 2017 Foto Sincrotró Alba

Més de 2.700 persones participaran a l’Alba Open Day

16 de maig de 2023 a les 8:09

La jornada de portes del Sincrotró de Cerdanyola, l’Alba Open Day, es farà aquest dissabte 20 de maig, entre les 09.00 i les 19.00 hores, amb la presència confirmada de més de 2.700 persones.

Els visitants, que van esgotar les entrades en menys de 48 hores, podran veure per dins la instal·lació científica més complexa d'Espanya i coneixeran la investigació que es realitza en aquest equipament de la ma de més de 100 voluntaris del personal científic i tècnic del Sincrotró Alba

Durant la jornada de portes obertes a l'equipament científic, s'organitza una visita lliure al voltant de la instal•lació amb diverses zones d'exposició on els visitants entraran en contacte amb els components dels acceleradors, així com amb els experiments de les línies de llum, podran observar l'interior del túnel d'acceleradors i  parlar amb el personal científic i tècnic del sincrotró cerdanyolenc. La durada aproximada de la visita, gratuïta, és d'una hora i 30 minuts. El recorregut inclou activitats per a totes les edats, demostracions, concursos, conferències i experiments.

El Sincrotró Alba té en marxa un programa de divulgació científica a través de la seva Unitat de Cultura Científica (UCC + i), que inclou la jornada de portes obertes, el programa de visites guiades i el programa per a alumnes de primària Missió Alba. Al llarg de l'any, rep més de 6.500 persones a les seves instal·lacions.

El Sincrotró Alba és un complex d’acceleradors d’electrons que produeix llum de sincrotró per visualitzar i analitzar la matèria a nivell atòmic i molecular.

Inaugurat l'any 2012, té 10 línies de llum en marxa i 4 més en construcció, que fan experiments en àmbits com les ciències de la vida, ciència de materials, energia, medi ambient o patrimoni cultural, entre d'altres. Genera unes 6.000 hores de llum de sincrotró cada any i acull més de 2.000 usuaris de l'àmbit acadèmic i industrial anualment.