Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Més de 20 mil estudiants participaran en les Jornades de portes obertes de la UA...
Més de 20 mil estudiants participaran en les Jornades de portes obertes de la UAB

Més de 20 mil estudiants participaran en les Jornades de portes obertes de la UAB

2 de febrer de 2016 a les 12:20

Avui s'inicien les Jornades de portes obertes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta formativa i de serveis de l'Autònoma per al curs 2016-17. Està previst que hi assisteixein uns 20 mil estudiants de Batxillerat i cicles Formatius de Grau superior de 400 centres educatius.

Audios

02-02-2016 Glòria González

02-02-2016 Entrevista Glòria González

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitza les Jornades de portes obertes des d'avui dimarts i fins al proper dijous, 4 de febrer, per donar a conèixer la seva oferta acadèmica i de serveis als futurs universitaris. 

Entre l'oferta acadèmica per al curs 2016-2017, hi ha dues novetats: la UAB oferirà un nou grau obert en llengües i literatura i unificarà l'accès als estudis de telecomunicació.

La vice-rectora de Qualitat, Docència i Ocupabilitat, Glòria González, indica que són jornades d'orientació per als joves estudiants que poden obtenir una descripció detallada de les titulacions que més els interessen, tenint en compte l'àmplia oferta de la UAB. González apunta que s'espera la visita de més de 20.000 estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior procedents d'uns 400 centres educatius.

Durant les Jornades hi hauran més de 200 xerrades impartides per professors de la universitat sobre tots els estudis de grau que s'imparteixen a l'Autònoma. A més, cada dia hi haurà una xerrada adreçada al professorat dels centres educatius i es realitzaran també visites guiades a la Vila Universitària.

Webapp i concurs d'Instagram

Enguany s'estrena una webapp de les Jornades de portes obertes que permet trobar la ubicació de cada xerrada i consultar informació sobre els serveis del campus (serveis de restauració, mobilitat, activitat física, orientació laboral, etc.) i les activitats paral·leles organitzades amb motiu de les jornades. L'aplicació permet també omplir una enquesta per valorar les jornades de portes obertes i continuar rebent informació a través de les xarxes socials. Es pot descarregar l'aplicació des del web de la UAB o escanejant el codi QR de les targetes que han estat lliurades als centres o que seran repartides al campus durant les jornades.

D'altra banda, també s'ha organitzat un concurs de fotografies a Instagram adreçat als estudiants que hi assisteixin. Els participants podran penjar les seves fotografies a la xarxa social Instagram del 2 al 7 de febrer.

Caldrà seguir el compte d'Instagram @uniautonomabarcelona i etiquetar-lo en la imatge, juntament amb el hashtag #PortesObertesUAB, tot indicant el nom del participant i el centre on estudia. Les fotografies hauran de ser inèdites i mostrar quelcom que identifiqui que han estat realitzades a la UAB. El jurat seleccionarà tres fotografies que seran publicades al perfil d'Instagram de la UAB el dia 10. La que rebi més "M'agrada" entre l'11 i el 18 de febrer, guanyarà un iPad Mini Wifi de 32 GB.

Novetats del curs 2016-2017

El curs 2016-2017, hi haurà dues novetats a l'oferta de graus de la UAB. D'una banda, s'oferirà per primer cop el Grau Obert en Llengües i Literatures, que permetrà combinar dues especialitats durant el primer curs abans de seguir específicament una d'elles a partir del segon. S'adreça als estudiants que estiguin dubtant entre diverses carreres de llengua i literatura, segons remarca la vicerectora.

Aquesta fórmula ofereix una manera innovadora d'accedir a quatre estudis de llengua i literatura que imparteix la Facultat de Filosofia i Lletres: Llengua i Literatura Catalana, Llengua i Literatura Espanyola, Estudis Clàssics i Estudis Francesos.

D'altra banda, el proper curs, l'accés als estudis de grau d'Enginyeria de Telecomunicació es farà de manera única mitjançant un únic codi de preinscripció universitària. Els estudiants admesos accediran a un primer curs amb assignatures comunes de formació bàsica i, després, a un segon curs amb assignatures comunes de la branca de la telecomunicació.

Posteriorment, a tercer i a quart, podran cursar l'especialització d'electrònica de telecomunicació o bé la de sistemes de telecomunicació. Així doncs, assoliran finalment el títol de graduat en Enginyeria Electrònica o bé el de graduat en Sistemes de Telecomunicació.