Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Més de 200 estudiants d'instituts de Cerdanyola s'apropen a la problemàtica de l...
Més de 200 estudiants d'instituts de Cerdanyola s'apropen a la problemàtica de la Sida

Més de 200 estudiants d'instituts de Cerdanyola s'apropen a la problemàtica de la Sida

1 de març de 2013 a les 16:03

Salut Pública de l'Ajuntament organitza un any més una activitats lúdica i pedagògica per donar a conèixer entre els adolescents la prevenció de la Sida i les infeccions de transmissió sexual.

223 alumnes dels centres escolars Escaladei, Banús i Gorgs, de tercer d'ESO, han pogut veure al Teatre Ateneu l'obra teatral Que sí vida, una eina educativa eficaç per treballar la prevenció del VIH/sida i les infeccions de transmissió sexual. També, a través de l’espectacle, els joves veuen reflectits temes que els són molt propers com la sexualitat i la negociació afectiva i la prevenció d’embarassos no desitjats.

Aquest programa, que organitza des de fa anys Salut Pública de l'Ajuntament de Cerdanyola, consta de dues parts que es complementen.
En la primera, es representa l’obra de teatre que introdueix i apropa la problemàtica del VIH/sida i les ITS, creant interrogants en el públic i convidant-lo a reflexionar sobre el tema. En la segona part s’obre el debat teatral on els joves són convidats a participar de forma activa per resoldre una situació conflictiva on es treballa la negociació afectiva i sexual.

En l’obra de teatre es representa el procés dels VIH quan s’introdueix al cos humà i es replica. Després es representa el concurs de televisió de moda Gaudeix el sexe segur on es plantegen preguntes sobre la sexualitat, el VIH/sida i la seva prevenció. El debat amb els joves es planteja entorn a la situació conflictiva i als interrogants que es creen... Els actors interactuen amb els joves per representar les possibles solucions.

Alguns dels objectius d'aquest programa són interrogar al públic a través d’una proposta escènica que dóna pas a un diàleg posterior, mitjançant diferents situacions on el jove se sent identificat, informar sobre les infeccions de transmissió sexual i els problemes de salut que ocasionen, estimular el jove perquè prengui consciència que el VIH/sida i les ITS existeixen realment i es poden evitar, transmetre coneixements bàsics i útils sobre el VIH/sida i desdramatitzar la visió social de tema tabú que té el VIH/sida, aportant una visió còmica i divertida, que estimuli el debat en el grup i la reflexió personal. Finalment, també es pretèn treballar les habilitats socials en la negociació afectiva i sexual i apropar el teatre al col·lectiu jove i mostrar com es fa, estimulant i potenciant als futurs espectadors.