Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Més de 600 joves visitaran la Fira de l'Orientació per conèixer l'oferta d'estud...
Més de 600 joves visitaran la Fira de l'Orientació per conèixer l'oferta d'estudis postobligatoris Presentació de la Fira de l'Orientació

Més de 600 joves visitaran la Fira de l'Orientació per conèixer l'oferta d'estudis postobligatoris

30 de gener de 2023 a les 11:30

La plaça de l’Abat Oliba tornarà a ser l’escenari d’una nova edició de la Fira de l’Orientació que es farà els dies 8 i 9 de febrer. La fira és l’activitat central del projecte OrientaCerdanyola, adreçat als joves que acaben l’ESO aquest any, i que es realitza durant tot el curs.

Entre els mesos d’octubre i desembre s’ha desenvolupat la primera fase del programa OrientaCerdanyola amb xerrades d’autoconeixement a tots els centres, a càrrec d’una empresa especialitzada. 

La Fira de l’Orientació  i els monogràfics adreçats a l’alumnat són la segona fase del programa. Està destinada a fer l’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la post obligatòria amb l’objectiu de complementar la tasca d'orientació que es fa als centres educatius, posant recursos professionals al seu abast i crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes.

La sisena edició de la fira tindrà més centres educatius i estands que en els anys  anteriors. Hi participa l'alumnat dels cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders), els centres concertats FEDAC, Montserrat i Escaladei, el CEE-CFT Flor de Maig i la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC).

El regidor d'Educació, David González, ressalta la tasca d'acompanyament educatiu que suposa la Fira, que es completa amb les xerrades d'autoconeixement prèvies que fa amb una empresa especialitzada per intentar guiar els joves en l'elecció de l'opció formativa i professional. Durant aquest procés també es fan xerrades per a famílies i sessions d'assessoria personal si ho demanen els instituts.

Durant la celebració de la Fira, s'han preparat una gimcana i una dinàmica sobre l'orientació. Entre totes les persones que superin la gimcana es sortejaran tres obsequis: un patinet elèctric, un altaveu i uns auriculars.

L'orientadora del Casal de Joves, Anna Martín, ha explicat que la tercera fase del programa són les xerrades específiques als instituts. Entre el 20 de febrer i el 31 de març, la directora de continguts d'UnPortal ofereix als centres xerrades sobre el funcionament del recurs per facilitar la recerca de l'oferta formativa. L'Ajuntament assumeix el cost de les llicències d'aquest portal per a tot l'alumnat que participa en l'OrientaCerdanyola.

Una Fira amb16 estands

La Fira constarà de 16 estands: Institut Jaume Mimó, Institut Forat del Vent, Institut Banús, CEE-CFT Flor de Maig, CFA l'Alzina, Escola VITAE Cerdanyola, UAB + Fundació UAB: CFGS en Comerç Internacional UAB, Casal de joves, Servei de Promoció Econòmica (Masia Can Serraperera), Consorci per a la Normalització Lingüística, Eurecat, ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, ESDI - Escola Superior de Disseny - Sabadell, Consell Comarcal del Vallès Occidental, Fundació ONCE - Inserta i Centre de Noves Oportunitats Vallès Occidental.

L'alumnat de quart d'ESO té programada la sortida a aquestes activitats amb el seu institut. El dimecres 8 hi anirà l'alumnat dels instituts Banús, Mimó, Forat del Vent i Pere Calders, i el dijous 9 l'alumnat de FEDAC, la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC), Escaladei, Montserrat, Flor de Maig i Gorgs.