Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • 'Mis manos, su capital' i 'Papeles', teatre clandestí al menjador de casa
'Mis manos, su capital' i 'Papeles', teatre clandestí al menjador de casa

'Mis manos, su capital' i 'Papeles', teatre clandestí al menjador de casa

23 d'octubre de 2014 a les 15:10

Els dies 24 i 25 d'octubre arriba a Cerdanyola el Teatre a casa, una nova fórmula d'espectacle teatral que porta el teatre als domicilis particulars, convertint el menjador de qualsevol casa en l’escenari on es representen dues peces breus: 'Mis manos, su capital', de Roger M. Puig i 'Papeles', de Virginia Sánchez, ambdues interpretades per en Jordi Cadellans, Sergi Cervera i Virgínia Sánchez.

Les dues obres incloses a la proposta Teatre a casa, Mis manos, su capital, escrita i dirigida per Roger M. Puig i Papeles, escrita i dirigida per Virginia Sánchez, es van representar a l’espai Minitea3, al Raval. Les dues peces, d’uns 25 minuts cadascuna, van funcionar força bé i van deixar als actors i equip tècnic amb ganes de continuar les representacions. Roger M. Puig explica que "aleshores un dels actors va oferir el menjador de casa seva per fer més representacions, amb una gran acollida que va generar noves peticions, amb representacions a domicilis particulars de Barcelona, L’Hospitalet i aquest cap de setmana a Cerdanyola".

Roger M. Puig ha escrit i dirigit Mis manos, su capital, títol que fa referència al icònic cartell del PSUC per a les eleccions al Congrés de juny de 1977, que tenia com a lema Mis manos, mi capital. PSUC, mi partido. L’obra és una crítica en clau de comèdia sobre com s’afronta la situació d’atur quan t’acomiaden de la feina on has passat la major part de la teva vida i et demanen que et reinventis. L’altra peça, Papeles, escrita i dirigida per la també actriu Virgínia Sánchez, està plena de reminiscències cinematogràfiques i diàlegs progressivament surrealistes per parlar del bullying a través de tres pares, el fill d’un dels quals pateix assetjament per part dels fills dels altres dos.

 

Teatre a casa és una manera gairebé clandestina de fer teatre, que funciona a través del boca orella que fa córrer la veu i que la gent demani portar les dues obres a casa seva i programar així representacions per a grups de 20 a 30 persones que acaben vivint dins dels texts. El preu per assistir a les representacions és de 10 euros i inclou un vermut i la possibilitat de parlar amb els actors i creadors de les obres.

Roger M. Puig lamenta que "la manca de voluntat política dels governs, sumada a la crisi econòmica general, castiga especialment a sectors culturals com el teatre o la música, i posa en situacions complicades a les companyies més petites o les que comencen, que tenen difícil accedir a espais de difusió de la seva feina". La fórmula Teatre a casa permet de moment poder prescindir d’intermediaris i, si continua la bona acollida, podria plantejar-se la possibilitat de crear un espai a la xarxa de contacte directe entre públic i creadors.