Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Moments de pau i explosiva creativitat al B’Art Ateneu amb Susana Aranda
Moments de pau i explosiva creativitat al B’Art Ateneu amb Susana Aranda Susana Aranda, Carme Brasó i Txema Romero a l'exposició Moments de pau

Moments de pau i explosiva creativitat al B’Art Ateneu amb Susana Aranda

9 de juny de 2023 a les 10:05

L’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola presenta al B’Art Ateneu l’exposició Moments de pau, obres en diverses tècniques i de diverses temàtiques de l’artista cerdanyolenca Susana Aranda.

Susana Aranda, artista i professora a l’Escola de les Arts de l’Ateneu de Cerdanyola, explica que és la seva primera exposició després de sis anys, i per això s’ha acabat convertint en un recull de tota la feina realitzada en aquests anys, utilitzant diverses tècniques i abordant diverses temàtiques. Aranda diu que per a ella, l’activitat creativa són moments de pau que li permeten connectar-se amb ella mateixa i aïllar-se del brogit exterior.

A l’exposició es poden veure una gran varietat de tècniques com art digital, pintura acrílica, aquarel·la, tapís, brodat, macramé, llapis de colors, tintes acríliques; molta experimentació amb tècniques mixtes i diferents materials; i un ampli ventall de temàtiques amb flors i plantes, paisatge natural i urbà, bodegons, figura humana i abstracció.

La varietat de tècniques i temàtiques estan unides pel nexe comú de l’experimentació constant, com la utilització de tintes acríliques amb sal tenyida i la intervenció de brodats, obtenint resultats sorprenents moltes vegades fruit de l’atzar, en un procés fascinant de prova error que deixa un bagatge considerable de fracassos però també meravellosos encerts.

La secretària de l’Associació d’Artistes Plàstics, Carme Brasó, parlava de l’exposició com d’un compendi de totes les tècniques que Susana Aranda ha anat experimentant al llarg dels anys i compartint amb els seus alumnes de l’Escola de les Arts de l’Ateneu, el que "la converteix en una mestra que obre portes creatives al seu alumnat".

Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola, equipament amb una estreta relació amb l’Associació d’Artistes Plàstics, lloava la Susana Aranda per "la vitalitat que transmet la seva obra, amb influència de l’animació japonesa, i amb una valenta actitud d’experimentació que recorre tots els seus treballs".

L’exposició Moments de pau es pot visitar al B’Art Ateneu fins el 20 de juliol i les obres estan a la venda amb preus que van del 30 als 350 euros.