Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Montflorit, finalistes del premi Verkami

Montflorit, finalistes del premi Verkami

7 de juny de 2023 a les 9:36

El grup de Cerdanyola va obtenir el 60% dels vots del públic en el concert preliminar del concurs Sona9 celebrat el passat cap de setmana a Barcelona en un concert on van interpretar cinc dels seus temes.

L’indie rock dels Montflorit va ser el triomfador de la preliminar celebrada aquest 6 de juny a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm en una sessió en què va obtenir 260 dels 434 vots emesos pel públic, el 60%, mentre les altres bandes participants obtenien el 25% en el cas d’Iglú i el 17% en el d’Ypnosi

El quartet de Cerdanyola va interpretar alguns dels temes del seu EP debut Montflorit (Cases de la Música, 2021), com Horitzó o Estel roig -tema aquest amb què ja van guanyar  Premi Ç a la millor lletra escrita en llengua catalana que atorga Omnium Cultural-, cançons com Voral, a més de l'últim senzill que just acaben de publicar: Decepció. Els Montflorit van tancar l’actuació amb Riuada.

Guitarres psicodèliques, lletres personals, bases amb alegria rítmica i llengua catalana són algunes de les claus de la música de Montflorit una formació que neix en plena pandèmia just després que el duo Kokovoko, format per l’Ignasi i el Marc, va publicar el seu primer treball “Baptism”. Amb ganes d’experimentar noves possibilitats es sumen al projecte la Mar (guitarra), el Pau (bateria) i el Wini (baix) i amb referències musicals com Cala Vento, El Petit de Cal Eril i Real Estate

El Sona9 compta amb una trentena de bandes seleccionades per un jurat format, entre d’altres, per representants d’Enderrock, TV3, iCat i Cases de la Música, grups que han de fer un concert de 20 minuts per actuar davant del jurat i el públic. La de l’Antiga Fàbrica Damm va ser la segona d’aquestes actuacions i al llarg de juny i juliol seguiran concerts a Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Andorra, Palma i València. Les propostes amb més vots de cada concert passen directament a la final del Premi Verkami per Votació Popular, que es realitzarà en línia el mes de juliol. I els Montflorit ja han aconseguit entrar en aquesta final.