Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Morral destaca els ajustaments de l'IBI als canvis en les ordenances fiscals
Morral destaca els ajustaments de l'IBI als canvis en les ordenances fiscals

Morral destaca els ajustaments de l'IBI als canvis en les ordenances fiscals

30 d'octubre de 2003 a les 0:00

El ple municipal debat aquesta tarda les ordenances fiscals per l’exercici del 2004 i la nova organització de l'Ajuntament. Les ordenances fiscals venen marcades per unes modificacions que afecten especialment alguns aspectes de l'IBI i per un increment del 3’5 percent en la majoria de taxes municipals. L’alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, anunciava aquest increment de les ordenances en torn del 3’5 percent "tenint en compte la pujada prevista de l'IPC. Més destacables són les modificacions de l'IBI, per exemple la que fa referència a una bonificació del 30 percent que beneficia a les famílies nombroses que habiten vivendes amb un valor cadastral d’un màxim de 30.000€ o la que permet declarar exempts del seu pagament als Centres d’Atenció Primària, el que permet negociar amb la Generalitat una inversió en la millora i increment del serveis sanitaris de la ciutat".

Una altra mesura aprovada per l’equip de govern permetrà que tots els majors de 65 anys amb uns ingressos màxims de fins 540€ mensuals tinguin accés gratuït a les instal·lacions municipals de Can Xarau, tant a la piscina com al gimnàs. Els que superin els 540€ obtindran una reducció del 50 percent en les quotes.

Sobre la nova situació creada per la supressió de l’impost de l'IAE en totes aquelles empreses que facturen per sota del milió d’euros anuals, Morral adverteix que "el Ministeri d’Hisenda continua sense facilitar les dades que permetin a l’Ajuntament conèixer amb exactitud amb quins ingressos es poden comptar per aquest concepte, ja que no tenim la informació sobre els ingressos de les empreses ubicades a la ciutat. Així és fa molt difícil confeccionar els pressupostos".

L'altre gran tema de debat al ple d'avui serà l'aprovació del nou organigrama municipal. Per l'alcalde "la revisió de l’organigrama municipal passa per ajustar l’organigrama funcional de l’Ajuntament existent fins ara amb la realitat del nou cartipàs municipal, que comporta una nova organització de les competències polítiques. Òbviament es plantegen nous reptes, nous objectius, per que proposem una manera diferent de gestionar la ciutat, és tota una filosofia la que hi ha darrera del nou organigrama, fruit d’un treball laboriós, amb moltes converses i consultes tècniques. També sabem que cal una revisió professional de l’aparell administratiu de l’Ajuntament per tal de garantir la màxima eficàcia i eficiència, però això ja és una feina plantejada a més llarg termini, on es precisa de la col·laboració d’altres administracions o d’empreses externes".