Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Morral ofereix un pacte per a tots, excepte el PP, i amb l'alcaldia per ICV/EA
Morral ofereix un pacte per a tots, excepte el PP, i amb l'alcaldia per ICV/EA

Morral ofereix un pacte per a tots, excepte el PP, i amb l'alcaldia per ICV/EA

28 de maig de 2003 a les 0:00

El cap de llista d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA), Toni Morral, afirma que els resultats electorals demostren que la ciutadania de Cerdanyola vol un canvi polític a l'Ajuntament i manifesta que aquest canvi ha de suposar que la seva candidatura es faci càrrec de l'alcaldia.

Morral es mostra disposat a formar el govern municipal més ampli que sigui possible en el qual tindrien entrada tots els partits i coalicions presents al nou Consistori, excepte el Partit Popular (PP). Tot i que aquest pacte inclou al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el candidat d'Iniciativa creu que els socialistes no poden liderar el nou govern municipal perquè representen una opció continuïsta quan els ciutadans han votat pel canvi. En aquest sentit, Morral recorda que els regidors de l'esquerra al marge del PSC superen en número als aconseguits per la llista socialista i considera que això és així perquè la gent ha mostrat el seu descontent amb la política duta a terme fins ara des del govern municipal.

El cap de llista d'ICV/EA considera que la ruptura al govern municipal amb el PSC durant l'últim mandat -produït per "profundes discrepàncies"- va convertir la seva formació en el referent de l'esquerra de la ciutat i que els resultats de diumenge donen la raó a una aposta arriscada que en el seu moment "no va ser del tot entesa".

Morral fa un balanç molt positiu dels resultats electorals que considera una "recompensa al treball de quatre anys tant al govern com a l'oposició" i especialment perquè l'ampliació del Consistori amb representants de sis candidatures "obligarà a negociar i dialogar".

No obstant això, el candidat d'ICV/EA adverteix que la pluralitat de forces municipals provocarà que cap dels programes electorals presentats per les diverses candidatures es podrà complir al 100 percent i que la presa de decisions s'hagi de realitzar amb un ampli consens. Morral manifesta que el programa de govern haurà de ser realista, ajustat a la situació econòmica de l'Ajuntament i plenament assumibles.