Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Més de 200 alumnes d'arts plàstiques homenatgen Eduardo Chillida
Més de 200 alumnes d'arts plàstiques homenatgen Eduardo Chillida

Més de 200 alumnes d'arts plàstiques homenatgen Eduardo Chillida

2 de juliol de 2003 a les 0:00

Durant tota aquesta setmana encara es poden veure al vestíbul, passadís i sala d'exposicions de l'Ateneu de Cultura els treballs dels alumnes dels tallers d'arts plàstiques sobre la figura i obra de l'escultor Eduardo Chillida, recentment desaparegut. En l'exposició han participat més de 200 alumnes d'arts plàstiques de l'Ateneu que, a més, havien visitat fa poc el Museu Chillida.

Marutxi Beaumon, una de les professores dels tallers d'arts plàstiques remarca que l'exposició de treballs dels alumnes no la formen simples còpies d'obres de Chillida, sinó que es tracta de la plasmació de les sensacions provocades per les obres de l'escultor basc després de visitar el Chillida Leku i que, per tant, la mostra contempla diferents visions. Anna Riverola, una altra de les professores dels tallers d'arts plàstiques de l'Ateneu, indica que la resposta dels alumnes davant l'obra de Chillida i el repte de fer una obra pròpia basada en aquestes sensacions ha estat entusiasta.

L'exposició ofereix obres basades en diverses tècniques i suports escultòrics i pictòrics i també ha comptat amb la participació de nens de 5 a 12 anys inscrits als tallers.

L'obra de Chillida es caracateritza per la seva introducció en els espais oberts en què s'integra per formar part d'ells. Les escultures de Chillida ja no estan als museus sinó que regnen el carrer i, així, obres com l'emblemàtica El peine de los vientos que s'obre a la mar de Sant Sebastià. Segons les integrants del taller d'arts plàstiques de l'Ateneu, Eduardo Chillida va aportar una sensibilitat especial als alumnes, fent més proper i comprensible l'art abstracte.