Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Més de 35 Ajuntaments aproven el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona
Més de 35 Ajuntaments aproven el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Més de 35 Ajuntaments aproven el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

11 de març de 2003 a les 0:00

Un total de 36 Ajuntaments, entre ells el de Cerdanyola, i 16 institucions aprovaven ahir el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) amb un document en el reivindiquen un canvi en el model de gestió de la Regió Metropolitana que els alcaldes consideren que ha d'estar governat per l'Administració Local i no per la Generalitat. El Pla afecta una zona de més de 600 quilòmetres quadrats on viuen més de tres milions de persones.

L'alcaldessa de Cerdanyola, Cristina real, considera molt important que existeixi un organisme que coordini les actuacions que cal tirar endavant i que afecten diversos municipis, però sempre respectant la decisió de cada localitat.

Des de la desaparició de la Corporació Metropolitana de Barcelona al 1987 per decisió de la Generalitat, l'existència d'un organisme de govern metropolità ha suposat diferències entre els partits d'esquerra i la federació Convergència i Unió (CiU), ja que Partit dels Socialistes (PSC) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) defensen que els municipis decideixin sobre la presidència del govern metropolità i CiU defensa que l'ostenti el President de la Generalitat. En aquest sentit, Real destaca que la configuració dels Ajuntaments i del Consell Executiu de la Generalitat després de la celebració d'eleccions municipals al maig i dels comicis autonòmics de la tardor serà molt important.

El PEMB inclou més de 40 projectes en diferents municipis i des de Cerdanyola, Cristina Real, destaca la importància de l'ampliació del Parc Tecnològic del Vallès, el desenvolupament del Centre Direccional i la instal.lació de l'accelerador de partícules Sincrotró, a més de tot allò que suposa la millora d'infrastructures, especialment del transport.

Els tres eixos d'actuació principal del PEMB són els de la cohesió social i la cultura de la convivència; el desenvolupament econòmic d'acord a la sostenibilitats; i el model territorial i la mobilitat.