Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals. 13 candidats, 13 respostes. Pregunta 5: Com facilitaran l'accés l'ha...

Municipals. 13 candidats, 13 respostes. Pregunta 5: Com facilitaran l'accés l'habitatge?

19 de maig de 2023 a les 11:01

Cerdanyola.info realitza 10 espais en què els 13 candidats a l'alcaldia de Cerdanyola responen a les mateixes 10 preguntes. Cada dia anirem publicant una d'aquestes píndoles en què posem en comú les diferents propostes programàtiques, anàlisis de les diverses situacions i soluciones a les problemàtiques de la ciutat de totes les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig.

Carlos Cordón (Partit dels Socialistes de Catalunya)

Cerdanyola ha tingut un problema històric amb l’habitatge amb molta demanda i poca oferta, cosa que ha fet encarir els preus i que molta gent hagi hagut de marxar. El Parc de l’Alba és una oportunitat amb més de 5.000 habitatges, la meitat de protecció oficial, i cal seguir implementant les mesures de la Taula d’Habitatge i impulsar ajuts municipals al lloguer.

Albert Turon (Esquerra Republicana de Catalunya)

Hem de garantir que no perdem el terreny per potenciar una borda d’habitatge públic de lloguer o per fer una cessió d’ús a cooperatives, fundacions o entitats de l’economia social solidària perquè facin la construcció i en gaudeixin durant 70 anys. Una empresa pública ha de gestionar la borsa d’habitatges i evitar perdre generacions una darrere l’altre.

Pau Ortolà (Ciutadans)

Ser una ciutat metropolitana i universitària fa que la problemàtica s’incrementi i aquí el Centre Direccional és una oportunitat per fer habitatge protegit de lloguer i crear residències d’estudiants perquè les famílies accedeixin al mercat d’habitatge sense competir amb els estudiants.

Ivan González (Guanyem)

L’eina més important és dotar-nos d’un parc d’habitatge i ho podem fer destinant una bona part de tots aquests milions d’euros del pressupost que queden sense executar a adquirir habitatges.

Pedro Arco (En Comú Podem)

La falta d’habitatges assequible és un dels grans problemes i demà mateix cal dotar d’ajudes directes al veïnat amb necessitat perquè pugui llogar. La Taula d’Habitatge ha d’analitzar aquesta problemàtica i ha de veure com recuperar per al poble habitatges desocupats.

Joan Sánchez (Junts)

La millor solució és fer habitatge i al Centre Direccional es faran 5.000 habitatges, la meitat de protecció oficial i s’ha de prioritzar l’accés als cerdanyolencs i a col·lectius especialment necessitats com gent gran, joves i de les persones amb dificultats econòmiques. Els pisos han de ser de lloguer majoritàriament i l’Oficina d’Habitatge ha d’estar molt vinculada amb Serveis Socials.

Anabel Plans (Partit Popular)

La principal problemàtica és que hi ha molta demanda i poca oferta i la proximitat de Barcelona fa que s’encareixi molt el preu. Cal fer més habitatge per aconseguir la reducció de preus i lloguers.

Óscar Conde (Vox)

S’ha de fer habitatge social amb prioritat nacional i amb molta supervisió per saber si les necessitats d’avui es mantenen o han millorat en el futur, moment en què haurien de cedir el pis a altra persona que no necessiti més. Ara hi ha veïns de La Clota denuncien que hi ha pisos ocupats i també habitatges buits que es podrien destinar a famílies amb necessitats.

Octavi Sena (Ara Cerdanyola)

L’habitatge és un problema i cal arribar a pactes amb altres administracions com la Generalitat per fer possible la millora d’aquesta problemàtica.

Ramon Andreu (Gent per Bellaterra)

L’habitatge és bàsic i cal construir i aconseguir un parc d’habitatges públic gestionat des de l’àrea de Serveis Socials, amb cessions de caràcter temporal, i informes que avalin les necessitats de la gent que ho requereix.

Norman Portell (Bellaterra Endavant)

Cal generar un parc d’habitatges al Centre Direccional que solucionarà la problemàtica actual i l’arribada de persones de Barcelona en el futur. D’altra banda, Bellaterra cal impulsar la divisió horitzontal perquè diverses persones puguin compartir el que ara és una sola casa que es reaprofitaria i podria suposar un canvi generacional.

Elisenda de Clascà (Impuls Municipal)

Els joves tenen dret a un pis no compartit per pensar en formar una família i cal crear un centre d’ajuda a l’habitage que faciliti accedir a un pis protegit, de lloguer, que sigui digne i a un preu assequible.

Carmen León (Valents)

Cal fer més habitatges de protecció oficial i això farà abaixar els preus ja que augmentarà la demanda, tant en el lloguer com en la compravenda, regulant els preus i respectant les lleis del mercat.

Galeria d'imatges