Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals. 13 candidats, 13 respostes. Pregunta 6: quins són els principals pro...

Municipals. 13 candidats, 13 respostes. Pregunta 6: quins són els principals problemes als barris?

22 de maig de 2023 a les 13:11

Cerdanyola.info realitza 10 espais en què els 13 candidats a l'alcaldia de Cerdanyola responen a les mateixes 10 preguntes. Cada dia anirem publicant una d'aquestes píndoles en què posem en comú les diferents propostes programàtiques, anàlisis de les diverses situacions i soluciones a les problemàtiques de la ciutat de totes les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig.

Carlos Cordón (Partit dels Socialistes de Catalunya)

Té a veure amb la neteja, la jardineria i el manteniment de l’espai públic, per això són una prioritat per al govern. És del que més es queixa la gent i per això hem tirat endavant reformes de carrers, asfaltat, voreres, millores a places, la il·luminació...

Albert Turon (Esquerra Republicana de Catalunya)

Hi ha temes que són transversals com la neteja o el manteniment que reclama un canvi estructural. En mobilitat s’ha de trobar una alternativa radicalment diferent a la del cotxe privat, però adaptat a cada barri perquè no és el mateix Fontetes que té l’estació de Renfe, que Banús, densament poblat, o els barris allunyats del centre que, com Can Cerdà, necessiten transport a demanda. La seguretat també ha da garantir que tothom pugui gaudir del seu barri.

Pau Ortolà (Ciutadans)

L’incivisme i l’estat de la via públic. Lamenta que no s’hagi executat més del 20% de les inversions previstes. Cal tocar de peus a terra i dignificar els barris; no només asfaltar, el més ràpid i senzill, sinó que les voreres han de ser accessibles. La gent demana una ciutat més amable.

Ivan González (Guanyem)

Encara hi ha moltes barreres arquitectòniques, especialment en els barris on hi ha més població més envellida i que prové de les classes treballadores. Això dificulta un accés democràtic a l’espai públic.

Pedro Arco (En Comú Podem)

Cada barri té la seva problemàtica, ja sigui per l’estructura de població, pel tracte diferent en la gestió de serveis o per la proximitat o llunyania al centre. Cal empoderar als veïns perquè participin de part de la gestió, ja que cal un model descentralitzat on els centres cívics tinguin un pes important.

Joan Sánchez (Junts)

Comparteixen molts problemes a l’espai públic, com el manteniment o la recollida d’escombraries, o la manca de comerç local de qualitat. Cal ser molt estricte en la inspecció a les empreses concessionaris i cal fer plans de millora amb les parts interessades. Barris amb llunyania al centre urbà tenen altres problemes com la connexió en transport públic, on planteja el bus a demanda, o el risc d’incendi a zones com Montflorit o Can Cerdà.

Anabel Plans (Partit Popular)

La  candidata popular destaca que, entre els principals problemes que hi ha als barris, hi ha la brutícia que hi ha als carrers, la falta de manteniment i la poca presència policial.

Óscar Conde (Vox)

Els barris han caigut en decadència; brutícia, voreres en mal estat, arbres talats sense replantar i la inseguretat ja que no hi ha patrulles mixtes i això facilita l’entrada als domicilis de amics de l’aliè, fins i tot a plena llum del dia.

Octavi Sena (Ara Cerdanyola)

Necessitem manteniment i correcció del que no està bé, com per exemple en un enllumenat pensant per als homes. Arbres, parcs també necessiten aquest manteniment.

Ramon Andreu (Gent per Bellaterra)

Bellaterra necessita el finançament necessari per poder ser un barri normal, no una cosa extraordinària. Això afecta a cosepoda dels arbres que mai no s’ha fet.

Norman Portell (Bellaterra Endavant)

El major problema és la falta d’infraestructures ja que Bellaterra necessita uns serveis que no té i que cal donar des de la proximitat i amb una administració eficient

Elisenda de Clascà (Impuls Municipal)

Hi ha mancances històriques, com la falta d’aparcament o uns parcs infantils que han de ser nets i segurs. El riu Sec ha d’unir i no dividir i s’ha d’integrar urbanísticament; el pont sobre l¡’AP7 s’ha d’ampliar perquè els estudiants se la juguen anat a la UAB, enterrem l’estació de Renfe, les línies d’autobusos col·lapsen el trànsit i necessiten més espai a les parades; cal netejar els boscos per prevenir el risc d’incendi.

Carmen León (Valents)

No es presta atenció a molts que són senzills de resoldre com els bancs al carrer que només estan al centre i la gent gran no pot ni seure perquè no pensem en ells. Cerdanyola està molt bruta i cal posar més gent o donar ajudes a persones a canvi d’obres de manteniment perquè el treball dignifica les persones.

Galeria d'imatges