Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals. 13 candidats, 13 respostes Pregunta 7. Una proposta per a l'àmbit ec...

Municipals. 13 candidats, 13 respostes Pregunta 7. Una proposta per a l'àmbit econòmic?

23 de maig de 2023 a les 13:36

Cerdanyola.info realitza 10 espais en què els 13 candidats a l'alcaldia de Cerdanyola responen a les mateixes 10 preguntes. Cada dia anirem publicant una d'aquestes píndoles en què posem en comú les diferents propostes programàtiques, anàlisis de les diverses situacions i soluciones a les problemàtiques de la ciutat de totes les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig.

Carlos Cordón (Partit dels Socialistes de Catalunya)

En aquest mandat no hem pujat els impostos i la pressió fiscal a les famílies i ara cal fer un pla der reactivació dels locals comercials buits acompanyat per ajudes econòmiques, fiscals i d’assessorament al sector perquè la pandèmia ha fet als eixos comercials de la ciutat

Albert Turon (Esquerra Republicana de Catalunya)

Hem de potenciar el comerç local i tota l’economia de proximitat, estar al costat dels autònoms i les petites i mitjanes empreses i confiem en el potencial de creixement de l’economia social i solidària sense que això descarti ajudar les empreses existents i atraure empreses del sector industrial clàssic i també les vinculades al coneixement.

Pau Ortolà (Ciutadans)

Atraure el màxim número d’empreses a la ciutat, que aportin valor afegit i es dediquin a qüestions emergents, i al mateix temps abaixar impostos perquè les dues coses van de la ma. Cal també dignificar els polígons industrials i desenvolupar el Centre Direccional. Ha d’haver una rebaixa fiscal a la ciutadania.

Ivan González (Guanyem)

Redistribuir la riquesa apostant per rebaixar l’IBI a la majoria de les famílies i compensat això pujant-lo als grans propietaris i l’IAE, l’impost que paguen les empreses que ingressen més d’un milió d’euros.

Pedro Arco (En Comú Podem)

Posar en marxa pressupostos participatius perquè el veïnat ha de decidir quin tipus d’inversions i serveis necessiten i com volen que siguin. Ens comprometem a que al menys el 15% del pressupost vagi a la promoció social, a atendre les necessitats del veïnat perquè no entenem la falta de planificació en les inversions i la gestió. S’ha de planificar i no governar amb tuits.

Joan Sánchez (Junts)

Fa quatre anys vam proposar crear l’Oficina de Promoció Empresarial i ara cal anar més enllà i que sigui realment una eina per atraure inversions i comerços de qualitat a la ciutat. Està bé que sigui una finestreta única o com a suport a l’emprenedoria però cal anar més enllà per ser referents en sectors com la biomedicina i que Cerdanyola sigui realment el pol de coneixement que volem que sigui.

Anabel Plans (Partit Popular)

La reducció o bonificació dels impostos com l’IBI que podria baixar molt -ara es paga un 0’53 i el mínim és 0’40- o la taxa de terrasses que podria reduir-se també de forma significativa.

Óscar Conde (Vox)

Cal controlar la despesa pública i el malbaratament en polítiques feministes o separatistes, com el que va a Plataforma per la llengua. I que aquests diners es destini a la ciutadania.

Octavi Sena (Ara Cerdanyola)

Soc dels que respecto i reconec la feina feta, però els recursos han d’anar a les persones i s’han d’identificar les persones que més necessitats tenen per prioritzar-les.

Ramon Andreu (Gent per Bellaterra)

Els recursos de l’EMD són insuficients per afrontar les competències de que ja disposa i cal millorar aquest finançament que en algunes qüestions, com la poda, és de pressupost 0.

Norman Portell (Bellaterra Endavant)

L’EMD no té un pressupost significatius per costejar les competències assignades i les necessitats de Bellaterra, Cal un acord pressupostari.

Elisenda de Clascà (Impuls Municipal)

Cal refermar les dades econòmiques de l’Ajuntament i estudiar les finances municipals en profunditat. Hi ha un superàvit alt i això implica que s’han deixat de fer moltes coses. Cal que Cerdanyola sigui dels millors municipis en execució del pressupost i potenciar la seva activitat econòmica i les infraestructures per atraure gent i empreses.

Carmen León (Valents)

L’Estat afavoreix la rebaixa fiscal per instal·lar plaques solars i això és correcte. Perquè no fer una rebaixa en els impostos als autònoms i les empreses sempre i quan es doni treball a la gent de Cerdanyola. Cal ajudar als petits empresaris i evitar que la gent marxi, al temps que s’atrau emprenedors.

Galeria d'imatges