Municipals 2015. Carme Carmona (PSC): 'el nostre aval és ser el segon Ajuntament menys endeutat de Catalunya del seu rang'
21 de maig de 2015 a les 12:35Carme Carmona, 56 anys, casada i mare de dos fills, noi i noia, directora de recursos humans a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat. Nascuda en una família treballadora de Les Fontetes, va començar en partits d'extrema esquerra i a participar activament en el moviment veïnal i feminista. Habitual lectora de novel•la històrica, fan de Serrat i The Beatles, li agrada passejar per Collserola, mantenir converses amb els fills i, quan pot, escapar-se a Calella de Palafrugell.
Audios
21-05-2015 Entrevista Carme Carmona (PSC)
Carme Carmona, candidata a l'alcaldia de Cerdanyola pel PSC, és alcaldessa de la ciutat des del 2007 i es pren la política, entesa com una manera de millorar la comunitat, com un parèntesi abans de reincorporar-se a la seva feina. Carmona va entrar al PSC l'any 2000 i al 2007 forma part de la candidatura que encapçala Antonio Cárdenas i creu que una alcaldessa ha de ser una persona honesta i propera a la gent, que sàpiga escoltar i que vulgui representar a tothom, sense exclusions, l'hagin votat o no.
Carmona creu que els anys en el càrrec li donen el valor afegit de l'experiència i la fan conscient d'allò que és possible en política, "defugint els brindis al sol". Si tornés a ser elegida alcaldessa ho faria prenent com a base del programa de govern els principals punts del programa electoral, "continuant amb la feina endegada els darrers anys i que ha permès adaptar l'actuació municipal als temps de crisi, fent costat a les persones".
Carme Carmona creu que el principal problema de Cerdanyola és l'atur, "tot i que l'índex d'aturats ha baixat un 2% des del 2011, en bona part gràcies a les polítiques de desenvolupament econòmic dutes a terme des del govern municipal i que han promogut l'arribada d'empreses que generen ocupació a la ciutat i a la comarca".
El PSC vol continuar amb la posada en marxa de plans d'ocupació municipals que permetin fer actuacions a la ciutat i reincorporar a persones majors de 45 anys al món laboral. Altres col•lectius que han de ser receptors d'aquesta oferta són els joves que busquen una primera feina, les dones i els majors de 60 anys, que "així poden acabar la seva vida laboral de manera digna". Per enfortir el comerç local, el PSC proposa "aplicar la Quota Zero, com ja s'està fent, fer plans de formació i donar subvencions per a la contractació".
Sobre el desenvolupament del Centre Direccional, Carme Carmona demana "no enganyar a la gent amb promeses que no es poden complir, tenint en compte que el Pla Director Urbanístic ja està aprovat definitivament per donar seguretat jurídica a un territori estratègic per al país, amb un important sector terciari a peu de la B30 i una zona per habitatge amb comerç a peu de carrer".
Carmona recorda que ja hi ha un pla per remeiar l'abocador de Can Planas i que la zona industrial i empresarial "ja dóna feina a 1.000 persones i té una previsió de 20.000 llocs de treball, al que s'ha d'afegir que les grans empreses que s'instal•len tenen com a proveïdors principals a la petita i mitjana empresa local".
El PSC vol posar en marxa un pla de xoc per aturar la pobresa infantil i un programa d'atenció a les persones grans dependents, a més de continuar avançant en la tarifació social i crear la xarxa d'habitatge de lloguer social "amb els 155 pisos buits detectats que estan en mans d'empreses i entitats financeres".
Carme Carmona espera poder comptar amb un pla d'actuació als barris, incidint bàsicament en les accions de manteniment de la via pública. També és partidària de centrar-se en el manteniment i recuperació dels equipaments municipals en pitjor estat abans d'embarcar-se en la construcció de nous. En l'àmbit esportiu creu urgent revisar el Mapa d'Instal•lacions Esportives Municipals (MIEN) abans de prendre qualsevol altra decisió.
Carmona recorda que "gràcies a la gestió econòmica del PSC, l'Ajuntament de Cerdanyola és el segon menys endeutat de Catalunya del seu rang, el que dóna la possibilitat d'afrontar nous reptes, i a més ha passat d'un any a 40 dies el termini de pagament a proveïdors". Carmona insisteix en que "són xifres publicades per altres institucions, i que negar-ho com fan alguns, o és una qüestió de mala fe o de simple ignorància en la matèria".
Carme Carmona prefereix no fer previsions de vot perquè sempre ha cregut que "l'única enquesta vàlida és la que faran els ciutadans amb el seu vot el dia 24". Carmona pensa que la feina feta al govern i els comptes que s'han rendit a la ciutadania són un aval que els hi pot permetre tornar a ser la força més votada, com sempre ha estat en unes municipals. En cas de tenir la responsabilitat de formar govern, Carmona reitera que "el PSC no és una força excloent i per tant parlarem amb tothom pensant en clau exclusivament local".