Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals 2023. EMD. Bellaterra tria president de l'EMD, la seva Junta Veïnal i...
Municipals 2023. EMD. Bellaterra tria president de l'EMD, la seva Junta Veïnal i el Consistori de Cerdanyola

Municipals 2023. EMD. Bellaterra tria president de l'EMD, la seva Junta Veïnal i el Consistori de Cerdanyola

26 de maig de 2023 a les 12:05

El veïnat de Bellaterra vota en dues urnes a les eleccions municipals ja en una tria el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), de forma directa, i en la segona, l'urna de partits, determina el repartiment de llocs a la seva Junta Veïnal, d’on sortirà el seu govern, a més de participar en la votació global per a l'Ajuntament de Cerdanyola. En aquesta ocasió hi ha 6 candidats, dos repeteixen, Ramon Andreu de Gent per Bellaterra i Quim Oltra d’ERC, i quatre són noves candidatures: Àngel Vázquez, del PSC; Josep Maria Riba, de Bellaterra Endavant; Jordi Clarà, d’Impuls Municipal; i Pedro Manresa, de Vox.

Ramon Andreu (GxB): “som l’única opció que treballarà per convèncer que l’annexió a Sant Cugat és necessària”

Ramon Andreu, candidat a la reelecció com a president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) per Gent per Bellaterra (GxB), considera que el seu grup serà “l’única opció” que treballarà amb força des de l’EMD per convèncer tothom que l’annexió de Bellaterra al municipi de Sant Cugat és necessària.

El candidat subratlla que l’annexió a Sant Cugat és un canvi necessari que s’ha de viure bé des de Cerdanyola “perquè no ens en anem, ens que no hi som; no és dir que m’agrada més un altres lloc, és que estem en un altre lloc”.

Quim Oltra (ERC) “el tema no és Andreu ni la presidència, és què fem amb Bellaterra i per això cal diàleg"

Quim Oltra, candidat a la presidència de l’EMD de Bellaterra per ERC, considera que la figura de Ramon Andreu bloqueja possibilitats a l’EMD però que el debat no ha de ser sobre la persona que ocupi la presidència sinó sobre Bellaterra. Oltra manifesta que és un error centrar el debat en un president o altre i no en el projecte per a Bellaterra, com és una cosa molt boja fer-ho en un altre municipi”. Tot això fa, afegeix, que no es parli de Bellaterra.

El candidat d’ERC creu que Ramon Andreu pot tornar a guanyar l’elecció directa com a president de l’EMD perquè és més fàcil conservar el poder que prendre’l” però confia que hi hagi un canvi a la composició de la Junta Veïnal que faci que cap grup tingui majoria absoluta. En aquest sentit, Oltra espera mantenir l’espai polític que ha anat guanyat Esquerra a Bellaterra els últims dos mandats que “permeti fer política” ja que cal diàleg per millorar.

Àngel Vázquez (PSC): "fem un Pla Integral d'Enjardinament per tornar a l'esperit de Bellaterra Ciutat Jardí, que el verd s'està perdent"

El candidat a la presidència de l’EMD pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Àngel Vázquez, subratlla que Bellaterra necessita un canvi a una EMD que ha de gestionar bé les competències de què disposa, cosa que ara no passa, per poder avançar, al temps que es negocia un nou conveni que les ampliï amb el finançament corresponent. Un Pla Integral d’Enjardinament per tornar a l’esperit de la Bellaterra Ciutat Jardí seria una de les propostes factibles d’un Vázquez que denuncia les promeses sobre temes que depenen d’altres institucions i que acaben incomplertes.

Josep Maria Riba (Bellaterra Endavant): “Ara és el moment del canvi d’Andreu a l’EMD”

El candidat a la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) per Bellaterra Endavant, Josep Maria Riba, es mostra convençut de la seva victòria a les eleccions del 28 de maig i que s’acabarà un període de 13 anys de presidència de Ramon Andreu amb majoria absoluta de Gent per Bellaterra.

Riba destaca que el veïnat vol votar altres veïns de Bellaterra que no formin part de partits tradicionals i per això votava majoritàriament Gent per Bellaterra, “però ara estem nosaltres” i les expectatives de canvi són “molt reals” perquè la gent està insatisfeta amb l’actuació d’Andreu al capdavant de l’EMD.

Jordi Clarà (Impuls): proposem una comissaria i un punt mèdic a Bellaterra

Impuls Municipal presenta la candidatura de Jordi Clarà a la presidència de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) tenint clar que la prioritat ha de ser actuar per solucionar els problemes d'avui del veïnat de Bellaterra. Per a Clarà, opcions de llarg recorregut com la independència municipal o l'annexió a Sant Cugat. no han de frenar actuacions immediates per millorar la seguretat, l'atenció sanitària, la pacificació del trànsit o el manteniment de la via pública.

Jordi Clarà, informàtic de 64 anys, subratlla que Impuls Municipal és una candidatura de quilòmetre zero, formada per veïns que no formen part de partits polítics tradicional i que únicament vol millorar la situació de la ciutadania amb propostes coherents i viables.

Entre ells, Clarà apunta la necessitat d’instal·lar dos equipaments a Bellaterra: un punt d’atenció mèdica i una comissaria o espai per a la Policia Local per atendre dos de les reivindicacions compartides per la gran majoria del veïnat.