Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals 2023. EMD. Ramon Andreu (GxB): “som l’única opció que treballarà per...

Municipals 2023. EMD. Ramon Andreu (GxB): “som l’única opció que treballarà per convèncer que l’annexió a Sant Cugat és necessària”

25 de maig de 2023 a les 11:19

Ramon Andreu, candidat a la reelecció com a president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) per Gent per Bellaterra (GxB), considera que el seu grup serà “l’única opció” que treballarà amb força des de l’EMD per convèncer tothom que l’annexió de Bellaterra al municipi de Sant Cugat és necessària.

 El candidat subratlla que l’annexió a Sant Cugat és un canvi necessari que s’ha de viure bé des de Cerdanyola “perquè no ens en anem, ens que no hi som; no és dir que m’agrada més un altres lloc, és que estem en un altre lloc”.

Ramon Andreu està disposat a parlar d’un nou conveni amb l’Ajuntament de Cerdanyola, però creu que no hi ha voluntat municipal tot i que assegura que les relacions institucionals han millorat molt en l’últim mandat i que el diàleg entre els dos governs és fluid. Andreu explica que en el últims dies hi ha hagut una reunió tècnica per abordar l’últim requeriment aprovat per la Junta de Veïns bellaterrenca, el finançament necessari per costejar els serveis de poda, enllumenat i neteja viària que, remarca, li corresponen com a competències a l’EMD segons normativa però de les que actualment no disposa. Això, manifesta, faria augmentar el pressupost de l’EMD en 2’6 milions d’euros.

Andreu es compromet a treballar “per fer el que gent vol i aturar el que no vol” i entre els elements que considera una major amenaça per a Bellaterra esmenta que l’abocador de Can Fatjó dels Aurons encara no està totalment restaurat amb terres i runes -apunta que està al 30%- i que s’ha d’assolir que es tanqui sense acollir cap altre residu i el Vial Interpolar, que enllaçaria la C58 amb la B30 passant per Bellaterra i que creu que s’ha de desprogramar.

Ramon Andreu ha estat president de l’EMD des de la seva constitució i destaca que això ha estat així pel projecte que defensa GxB darrera del qual hi ha moltes persones. Andreu destaca, encara que guanyi les eleccions, no continuarà com a president si no aconsegueix formar un govern que tingui majoria a la Junta Veïnal de l’EMD, ja sigui en solitari ja sigui amb acords amb altres grups, per evitar bloquejos que “Bellaterra no es mereix”.

La pacificació del trànsit a la BV1414, el Camí Antic de Sant Cugat i el carrer de Pin i Soler; la instal·lació immediata de càmeres de trànsit per millorar la seguretat ciutadana; o la remodelació de la plaça del Pi i l’entorn de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat són alguns dels projectes que Gent per Bellaterra vol impulsar de manera immediata.

........................................

Perfil personal

Ramon Andreu és l’actual president de l’EMD de Bellaterra i candidat a la reelecció i també a l’alcaldia de Cerdanyola. Té 55 anys, dos gossos i una família que entén la seva vida política i li dona suport. És professor d’educació física perquè li agraden les dues coses essencials per aquesta professió: l’esport i ensenyar. Així que no ens ha d’estranyar gent ni mica que la seva afició preferida sigui d’aquelles que et fa suar: l’spinning.

El seu color és el blau i el número, el 7. Diu que cap menjar el torna boig però acaba confessant que li agraden les maduixes amb nata. Juga poc a la loteria, el seu personatge històric preferit és Jesús de Natzaret i la seva dita preferida és aquella famosa frase de Bruce Lee, Be water, my friend, que s’ha fet un lloc a la cultura popular. En consonància amb aquesta lliçó de flexibilitat, d’adaptar-se a les coses que ens passen a la vida, la seva bogeria confessable és la meditació. Coses que passen a la vida que, de vegades són molt i molt dures. La que més ha marcat al Ramon Andreu és el traspàs de la seva dona Laia, fa pocs anys.

En aquest sentit, de la infància troba a faltar especialment a la mama, i de l’escola guarda records entranyables, per a ell l’escola va ser feina, jocs i companys.

El seu músic preferit és Hans Zimmer, de qui escoltem de fons una de les seves meravelloses bandes sonores, en aquest cas la del Codi da Vinci, i la seva cançó preferida és un clàssic dels anys 50 del que s’han fet més de 500 versions diferents. La que tria el Ramon Andreu és la del Rey. Unchained Melody amb la veu d’Elvis Presley.

Aquesta melodia desencadenada igual la va escoltar a la Garrotxa, en l’últim viatge que ha fet, mentre que l’últim llibre que ha passat per les seves mans i el seu cor és La muerte, un amanecer, d’Elisabeth Kübler-Ross, psiquiatra especialitzada en les etapes del dol i les cures pal·liatives que aposta per la mort com l’inici d’una altre tipus d’existència.

No demana tenir superpoders perquè creu que els éssers humans ja els tenim tots i, de fet, apunta que personalment està en procés de millora i defensa com la seva principal virtut el seu cor i el seu principal defecte les seves pors, que d’això tots en tenim alguna. Dels altres diu que ho suporta tot, perquè els altres també ho han de suportar en ell.

Un documental és la seva pel·lícula escollida. El secret, basada en l’exitàs literari del mateix nom escrit per Rhonda Byrne i que vol mostrar els camins per trobar els recursos per entendre i viure l’anomenat secret de l’atracció, que és transmet al llarg de la història per aconseguir allò desitjat.

El racó de Bellaterra que prefereix Ramon Andreu és el mirador dels pous i fora de Cerdanyola la seva ciutat preferida és, no sorprendrem ningú, Sant Cugat.

A la política creu que s’han perdut valors fonamentals que s’han de recuperar i creu que pot ser un bon president perquè vol el millor per al seu poble i sap com aconseguir-ho.

Galeria d'imatges