Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals 2023. Josep Maria Riba (Bellaterra Endavant): “Ara és el moment del c...

Municipals 2023. Josep Maria Riba (Bellaterra Endavant): “Ara és el moment del canvi d’Andreu a l’EMD”

22 de maig de 2023 a les 12:18

El candidat a la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) per Bellaterra Endavant, Josep Maria Riba, es mostra convençut de la seva victòria a les eleccions del 28 de maig i que s’acabarà un període de 13 anys de presidència de Ramon Andreu amb majoria absoluta de Gent per Bellaterra.

 

Riba destaca que el veïnat vol votar altres veïns de Bellaterra que no formin part de partits tradicionals i per això votava majoritàriament Gent per Bellaterra, “però ara estem nosaltres” i les expectatives de canvi són “molt reals” perquè la gent està insatisfeta amb l’actuació d’Andreu al capdavant de l’EMD.

El presidenciable de Bellaterra Endavant explica que la ciutadania esperava més del funcionament de l’EMD al llarg d’aquests 13 anys d’existència de l’Entitat i considera que cal donar més suport al teixit associatiu bellaterrenc i posar “els diners als carrers i no als despatxos” perquè considera que hi ha massa burocràcia i poca actuació ja que només un 32% del pressupost es dedica al carrer, incloent-hi aquí també competències com la cultura. Si el 28 és escollit president, la seva primera decisió seria auditar el funcionament de la mateixa EMD, ja que considera que ha treballat sense la transparència necessària i impulsar el diàleg amb les entitats i les altres forces polítiques de la Junta de Veïns.

Josep Maria Riba, que destaca el bon diàleg que manté amb les altres forces que es presenten en aquestes eleccions a Bellaterra, es mostra convençut que ara és el moment d’aquest relleu a la presidència i a la Junta Veïnal. Riba destaca que el seu projecte fuig de dècades d’estancament i inoperància per construir una Bellaterra modern, amb un urbanisme sostenible i on el veïnat torni a sentir-se orgullosa de com està Bellaterra.

L’habilitació d’un consultori mèdic, el trasllat de les oficines de l’EMD a un espai més cèntric amb un servei d’atenció al bellaterrenc deixant espai al centre cívic per a les entitats de Bellaterra o la recuperació de la masia de Can Jeroni Martí com a equipament cultural o cívic són algunes de les qüestions destacades del programa de Bellaterra Endavant.

Sobre l’encaix municipal, Riba creu que l’opció de la independència municipal ara mateix no és factible -però continuen creient que seria la millor opció i “el que ja volien els primers residents als anys 30” i planteja que el projecte d’annexió amb Sant Cugat és positiu i compta amb suport veïnal molt majoritari, però apunta que fins que la Generalitat no doni l’última paraula sobre aquesta qüestió passarà molt de temps i cal actuar amb l’establiment d’un nou conveni regulador, a l’estil del de Valldoreix. El presidenciable de Bellaterra Endavant manifesta que mentre això no passa s’ha de ser pragmàtic i obrir converses amb el govern de Cerdanyola -apuntant que l’actual és dialogant i si entressin Junts o ERC també ho seria- per gestionar temes com les escombraries, l’enllumenat, les llicències d’obra menor que haurien d’afegir-se a les actuals.

La pacificació del trànsit a la BV1414 amb l’establiment de direcció única a diverses vies importants de Bellaterra -com Pin i Soler o el Camí Antic de Sant Cugat-, les al·legacions al PDU Metropolità per impedir el Vial Interpolar o el seguiment acurat de la situació de l’abocador de Can Fatjó dels Aurons són algunes altres qüestions que Riba considera imprescindibles.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, Riba apunta que és un dels problemes reclamats per la ciutadania i que caldria augmentar el patrullatge policial i que es recuperi el paper dels agents cívics com element dissuasiu i d’actuació contra l’incivisme.

Riba nega que Bellaterra Endavant sigui la personificació de Junts en aquest sector i destaca que van demanar a Junts i a ERC que no presentessin presidenciable per facilitar el relleu al capdavant de l’EMD. El candidat de Bellaterra Endavant apunta que no hi ha cap tipus d’aliança amb Junts, tot i que han admès que perdran vots a Bellaterra perquè la causa del canvi a l’EMD s’ho val, mentre que ERC “vol molts vots per a Cerdanyola i això al final ha manat”.

Josep Maria Riba és el candidat a la presidència de l’EMD de Bellaterra per una nova formació, Bellaterra Endavant. Enginyer industrial de formació, apunta que la seva especialitat és l’organització d’empreses i es dedica professionalment al màrqueting i la comunicació, des d’on ha impulsat iniciatives mediambientals com l’Associacio CasaBioclimàtica o la Plataforma Zero Emissions Objective.

Assegura que els seus valors passen per la família i la feina ben feta i destaca que Bellaterra és el poble de la seva vida, subratllant que durant 8 anys ha presidit la Unió de veïns de Bellaterra. 

 

Galeria d'imatges